Dizajn interijera

Moderan i prirodan život – ovaj stan dobitnik je “Njemačke nagrade za dizajn”

“Iako je svaka soba različito dizajnirana, sve ih ujedinjuje jednoličan, moderan i visokokvalitetan stil koji vrlo dobro izražava zahtjev za bezvremenskom elegancijom.” Ovako žiri “Njemačke nagrade za dizajn” opisuje ovogodišnjeg pobjednika za dizajn interijera. I impresivan bugarski stan s pravom zaslužuje prvo mjesto za dizajnere i arhitekte iz “EXTRAVAGANCE dizajna”. Zavirite s nama u prostorije stana i saznajte više o dizajnu, gdje je ključna riječ “prirodno življenje”!

Živjeti prirodno s prirodnim materijalima kao što su drvo i kamen

Stan se prostire na stambenom prostoru od 140 četvornih metara i na taj način omogućuje prostrane stambene prostore. Ispod se nalazi dnevni boravak s otvorenom kuhinjom, 3 spavaće sobe i 2 kupaonice. Posebnost soba je što svaku od njih karakteriziraju prirodni materijali poput drveta i prirodnog kamena. Oni ne samo da omogućuju moderan dizajn, već i jamče udobnost i bezvremenski izgled zahvaljujući toplim i neutralnim bojama. Elegantan i luksuzan, a prirodno živi u isto vrijeme – uvijek je moguće, što dokazuje i ovaj dizajn interijera. Istodobno, ne nedostaje optimističnih naglasaka boja, s različitim bojama u svakoj prostoriji koje stvaraju jedinstvenu atmosferu.

Naravno da živite u dnevnoj sobi s kuhinjom

Naravno da živite s otvorenom kuhinjom i blagovaonicom s drvenim stolom

Drveni namještaj već se može pronaći u dnevnoj sobi. Kuhinja sa svojim uzajamnim djelovanjem minimalističkih površina u bijelom visokom sjaju i tamnom drvu doista privlači poglede i poziva vas na kuhanje i zadržavanje. Vizualno je od blagovaonice odijeljen šankom za doručak s radnom površinom u betonskom izgledu. Ista površina krasi i stražnji zid kuhinje.

Minimalistička kuhinja u svijetlosivoj boji s bijelim i tamnosmeđim drvetom

Nakon moderne kuhinje slijedi drveni stol za blagovanje modernog dizajna, stvarajući prijelaz u prostor za sjedenje dnevne sobe. Ovo impresionira bezvremenskim kaminom umjesto klasične zidne jedinice. Prvi naglasak u boji već se može pronaći ovdje. Zavjese i jastuci na kauču sjaje u prekrasnoj plavoj nijansi, koja izvrsno nadopunjuje neutralne prirodne tonove i čini da inače ugodna i mirna atmosfera izgleda malo živahnije.

Bijela i smeđa, u kombinaciji sa sivim stražnjim zidom kuhinje izgleda betona

Vrijedi spomenuti i poseban zidni dizajn koji je u suprotnosti s modernim namještajem, ali mu se izvrsno prilagođava. Dok većinu zidova dnevne sobe karakteriziraju naglasci koji oponašaju zidne obloge, naglašeni zid pokazuje se atraktivnim tapetama u vintage stilu.

Živjeti prirodno u dnevnom boravku s blagovaonicom - modernim stolom za blagovanje od prirodnog drva i nogama od metala

Kamin umjesto zidne jedinice

Kamin umjesto zidne jedinice, plave zavjese i patchwork tepih

Suptilni i ukusni ukrasi

Dnevni boravak u modernom i bezvremenskom stilu sa sivim kaučem i originalnim satom kao zidnim ukrasom

Živjeti prirodno – drveni namještaj u spavaćim sobama

Bezvremenski i prirodno živjeti s modernim namještajem u neutralnim bojama

Naravno, možete živjeti i u tri spavaće sobe, jer se ondje može pronaći i namještaj od pravog drveta. Kao i dnevni boravak, prva spavaća soba koristi plavu boju kao boju naglaska. Tirkizna se ovdje također koristi kao druga boja. Impresivan naglašeni zid s tapetama, koji predstavlja klasični stil i nudi savršenu ravnotežu inače vrlo modernom namještaju u ovoj prostoriji, apsolutni je must. Ugrađeni ormar pored prozora, za koji je korišteno svijetlo drvo, izvrsno koristi prostor, a da soba ne izgleda previše pretrpano. Čak je integrirana i udobna klupa koja vas poziva na sanjarenje kraj prozora.

Spavaća soba s tapetama za akcentne zidove i akcentima u boji u plavoj i tirkiznoj boji

Ugrađena polica s integriranom klupom pored prozora

Živjeti prirodno s materijalima iz prirode - ugrađene police s klupom pored prozora

Ugradbeni ormar od prirodnog drva

Živjeti prirodno s ugrađenim ormarima od svijetlog masivnog drva

Druga spavaća soba također ima zanimljiv naglašeni zid. Jastuci u neutralnoj bež-sivoj boji potpuno prekrivaju zid i na taj način služe i kao uzglavlje kreveta. Klasični ormar sa zrcalnim vratima nadopunjuje modernu konzolu, koja produžava drugi ormar i može se koristiti kao toaletni stolić. Naglašene boje u ovoj prostoriji sastoje se od toplih crvenih tonova koji se savršeno stapaju sa suptilnim tapeciranim zidom.

Moderan stakleni stol kao noćni ormarić, podstavljeni zid i okomito ogledalo kao ukras

Podstavljeni zid kao naglašeni zid i alternativa uzglavlju

Svijetlo drvo u spavaćoj sobi s crvenim akcentima na jastucima i osmanlijama

Bezvremenski i moderan namještaj u jednoj prostoriji

Jednostavan namještaj koji štedi prostor za skladišni prostor, kao i minimalistička konzola za televizor

Namještaj od punog drva u obliku ormarića s minimalističkom pričvršćenom konzolom i naslonjačem također se može pronaći u trećoj spavaćoj sobi. Osim toga, naglašeni zid obložen drvetom privlači pozornost. Usput, drvo je iste boje kao i kuhinja. Ako želite živjeti prirodno, donosite pravi izbor s drvenim oblogama za zidove. Kako ne bi riskirali previše tamnu atmosferu, dizajneri su odlučili koristiti veliki ormar za ogledala kao prostor za odlaganje i reflektirati svjetlost. Ostali zidovi ponovno su bijeli s istim efektom. Ova spavaća soba je najneutralnija od dnevnih soba i ima određeni rustikalni šarm unatoč vrlo modernom namještaju.

Prirodni smeđi tonovi za topli ambijent u spavaćoj sobi

Veliki ormar s ogledalom vizualno povećava prostoriju

Svjetiljke kao ukrasni pribor i zidne obloge od drveta

Tamna komoda ispred bijelog zida s vodoravnim ogledalom

Ormarić s konzolom u smeđoj spavaćoj sobi rustičan je i moderan u isto vrijeme

Kupaonice

Luksuzan i prirodan dnevni boravak - kupaonica s mramorom u bež i bijeloj boji i osnovna jedinica od tamnog drveta

Varate se ako ste mislili da kupaonice teško mogu biti zanimljivije i impresivnije. Naravno, ni ovdje ne nedostaje namještaj od prirodnog drveta. Ovo su osnovni ormari za umivaonike, koji se izvrsno prilagođavaju suvremenom dizajnu kupaonica i pružaju potrebnu toplinu. Također možete živjeti prirodno u pravilno namještenoj kupaonici.

Mala kupaonica s mokrom sobom, mramornim pločicama i ogledalima kao zidnim ukrasom

Ovdje su pločice od prirodnog kamena bezvremenske i prirodne. To uključuje smeđi i bijeli mramor, koji krasi jednu od dvije kupaonice zanimljivim linijama. Budući da u kupaonicama nema prozora, nedostatak dnevnog svjetla savršeno je nadoknađen ugodnim umjetnim svjetlom. Neizravno svjetlo također igra veliku ulogu ovdje. Nema sumnje da možete udobno i prirodno živjeti u ovim prekrasnim kupaonicama!

Privlačan pribor

Minimalistički hodnik s bijelim zidovima, tamnim drvenim ormarićima i crvenim presvlakama kao naglaskom u boji

Svaka soba opremljena je tepihom koji sobi daje dodatnu udobnost stanovanja. Međutim, namjerno im nedostaju jake boje. Dizajn tepiha prilagođava se u boji prirodnim tonovima stana. Vješta je i upotreba rasvjete koja ne samo da ima funkcionalni zadatak nego je i dekorativna. Klasične i moderne svjetiljke za zidove i stropove, kao i spomenuta neizravna rasvjeta, vješto se međusobno kombiniraju. Na taj način jamče potrebnu životnu udobnost čak i u večernjim satima.

Veliki ormar s ogledalom u spavaćoj sobi sa suptilnim ukrasom rese

Ne treba zanemariti ni mnoga ogledala koja ističu dizajn cijelog stana. U obliku zrcalnih ormara u spavaćim sobama i hodniku i kao naglasci na zidovima (kao vodoravna zrcalna traka u mračnoj spavaćoj sobi; kao okomita traka u sobi s crvenim naglascima; u skupinama u jednoj od kupaonica) samo čine da sobe izgledaju svjetlije i prostranije, ali stvaraju neke diskretne privlačne oči.

Dizajnirao EKSTRAVAGANSKI dizajn.