Dizajn interijera

Mikro cement na podu i zidu u mikro stanu u Barceloni

Mikrocementni elementi bakrene cijevi uređenje interijera mikro stan

Microcement je posljednjih godina postao sve popularniji u dizajnu interijera. Ovo je vrlo inovativan materijal koji nudi beskrajne mogućnosti za unutarnje i vanjsko opremanje, a također je vrlo jednostavan za upotrebu. Upravo je to razlog zašto je mikrocement idealan za podove, zidove i stropove, a najbolje od svega – nisu potrebni spojevi, što dodatno olakšava održavanje i čišćenje. Jedna od najvećih kvaliteta je ta što se jako dobro slaže sa modernim i minimalističkim stilovima i daje sobama industrijski osjećaj. Mikrocement savršeno se usklađuje s prirodnim elementima od drveta, stakla ili bakra. U nekim južnim zemljama, poput Španjolske i Italije, mikrocementi na podovima i zidovima u dizajnu interijera vrlo su česti i iznimno privlačni. U nastavku vam želimo prikazati mikro-stan u Barceloni, Španjolska, čiji se interijer odlikuje šarmom mikrocementa, bakrom i minimalističkim interijerom. Stan je projektirao arhitektonski studio ‘Cometa Architects’ i nepobitan je dokaz koliko se moderan i elegantan mikro stan može opremiti mikrocementom.

No što je zapravo mikrocement?

Mikrocementni pod i zid u spavaćoj sobi minimalistički dekor

Microcement je građevinski materijal sastavljen od mješavine polimera i pigmenata u boji, a zahvaljujući svojoj svestranosti i niskim cijenama postao je vrlo popularan u dizajnu interijera. Konstrukcija izgleda malo grublje od betona. Osim toga, mikrocement se može prilagoditi vašim individualnim željama i idejama. Zbog ručne obrade i individualne pigmentacije, nema dva ista dizajna, što bi vaš dom učinilo jedinstvenim. Njegova sposobnost nanošenja na bilo koji zid ili pod bez uklanjanja premaza čini ga posebno zanimljivim za ljude koji žele uštedjeti malo vremena i novca. Mikrocement je debljine najviše 2 mm i nije potrebno nekoliko srednjih koraka brušenja. Površina je na kraju zabrtvljena, što je čini otpornom na prljavštinu, vodu i plijesan.

Mikro cement na zidu mikro slavina za kadu kada za kupanje bakrena cijev

Mikrostanovi koje vam predstavljamo u ovom članku nalaze se u blizini olimpijske marine u Barceloni i radikalno su preuređeni s načelima male pomorske arhitekture: oslobodite cijeli iskorišteni prostor od svega nepotrebnog. Kako bi se postigao ovaj učinak u stanu od 56 četvornih metara, svi su zidovi srušeni, a vanjski zid otvoren. Kvadratni tlocrt stana raspoređen je oko drvene kabine u kojoj se nalaze ormari, praonica rublja i WC. Sve ostalo je simetrično organizirano oko njega – kuhinja i spremište su s desne strane, dnevni i spavaći prostori su sprijeda, a kada s lijeve strane..

Mikro cementni pod kuhinjski kuhinjski otok bijeli

Sklad između mikrocementa i bakrenih cijevi 

Mali životni prostori izgledaju veći kada radite sa svijetlim tonovima. Interijer nalik brodu inspiriran je sirovim betonskim blokovima koji se mogu vidjeti u okolici i potpuno je prekriven svijetlosivim mikrocementom. Drvo i bakar dva su od najpopularnijih partnera za mikrocement – topla smeđa, zlatna i hladno siva jako se usklađuju, stvaraju malo napetosti zbog svojih suprotnosti i to odmah ima prozračan i lagani učinak na nas. Čisto bijeli kuhinjski otok i kada postavljeni na otvorenom ostavljaju dojam da lebde iznad poda. Izložene instalacije, koje se sastoje od bakrenih cijevi, svjetala i okova, također služe kao ukrasni elementi u ovom minimalističkom mikrostanu.

Mikrocementne bakrene cijevi i drvene ideje za opremanje mikrostanova

Nedostatak prostora u ovom stanu zahtijevao je od arhitekta da pokaže kreativnost – krevet, kauč, sav namještaj izrađen po mjeri i integrirani ormarići postali su skladišni prostor. Zahvaljujući podnom grijanju, u prostoriji nema grijaćih elemenata, što naravno također stvara više prostora, a energija se također može regulirati.

Najbolje svjetlo je dnevno svjetlo. Dnevna soba preplavljena dnevnim svjetlom izgleda veća, prijateljskija i svjetlija. Arhitekti ovog mikrostana uspjeli su to učiniti vrlo dobro zahvaljujući izravnoj vezi između unutarnjih i vanjskih prostora – svjetlo osvjetljava sobu, a stan izgleda mnogo prozračnije unatoč ograničenom kvadraturi!

Mikrocementne i bakrene cijevi odlična kombinacija za naš stan

Ideje za dizajn mikrocementnog zida u kupaonskoj slavini za kupaonicu

Mikro cementni i drveni ormar u spavaćoj sobi u mikro stanu

Mikro cementni bakreni krevet za spavaću sobu mikro apartman minimalistički dekor

Mikrocementni drveni ormarić kuhinjski pribor od sudopera

Mikro cement na podu i zidu.Bakrena cijev

Mikrocement na podu i zidu. Bakreni elementi. Kuhinjski otok

Mikrocement i bakrena cijev u kuhinji potpuno bijeli kuhinjski otok

Tlocrt mikro apartmana Marina Apartment u Barceloni

Želite li saznati više o projektima arhitektonske tvrtke ‘Cometa Architects’, kliknite ovdje.