Dizajn interijera

Izgradnja polica iza ugla – 12 primjera plutajućih kutnih polica

Izgradite police iza ugla-primjeri-ideje-moderno

Prostorni uvjeti igraju bitnu ulogu u osnivanju. Nijedna soba nije poput druge i često biste trebali prilagoditi namještaj i ukrase postojećoj situaciji u prostoriji. Ako su zamršeni kabeli u dnevnoj sobi skriveni iza zida, mijenja se i tlocrt prostorije. Kako rezultirajući rubovi i kutovi ne bi postali trn u oku, možete ih koristiti funkcionalno i plutajući Izgradite police iza ugla. Time se stvara više prostora za pohranu okvira za slike, knjiga i ukrasnih predmeta. Nadahnite se iz primjera u članku!

Izgradite police iza ugla i stvorite više prostora za pohranu

Police-kutni zidovi izgrađeni oko bijelo-sjajnog laka s crnim pregradama

Duo u crnoj i bijeloj boji ostaje klasičan i bezvremenski te se može savršeno kombinirati s tamnim drvenim podom. Crne, okomito postavljene ploče istovremeno služe kao knjižice i ukrasni predmeti. Zahvaljujući bijeloj boji, granice na kojima se spajaju vodoravne ploče jedva su uočljive.

Izgradite police iza ugla

Izgradite police iza ugla dnevne sobe-crne knjige-ukrasi

U drugom primjeru boje se koriste drugačije: crne police i bijeli razdjelnici. Budući da je zid također obojen u bijelo, stvara zanimljiv učinak za slobodno plutajuće zidne police.

plutajuće zidne police

Izgradite police iza ugla toaletni stolić dnevna soba-tv-spavaća soba

Slobodno plutajuće police, pričvršćene na zid bez vidljivog okova, posebno su elegantan način za prikaz ukrasnih predmeta i fotografija. Bilo kao polica za televizor ili kao spremište u radnoj sobi, zidne police posvuda režu vitku figuru.

Zidne police kao spojni element

Police iza ugla grade police za knjige-bijeli-dnevni boravak

Ako police gradite iza ugla, tada možete vizualno ujediniti dva područja u prostoriji. Na primjer, kada polica počinje u hodniku, a završava u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi. Pazite ipak da vam za to treba prostora jer ne želite udariti rubove u uskom hodniku.

IKEA EKBY zidne police

Police-kutak-gradi-oko-ikea-vrtić-šivaonica

Slobodno plutajuće viseće police koje su posebno oblikovane najbolje će postaviti profesionalci. Ako želite sami napraviti police iza ugla, IKEA nudi jednostavno rješenje. Isti učinak možete postići s EKBY policom i odgovarajućim zidnim nosačima. Pazite da se krajevi spoje točno na uglu.

Zidne police od drveta

Police-kutak-izgrađeni-oko-drva-spavaća soba-hodnik-potpuno bijeli

Ako ste se odlučili za veliki sustav polica, možete i eksperimentirati s rasporedom pojedinih elemenata. Gdje bi trebao biti početak i kraj police?

Ova kutna polica dobiva svoj karakter ne samo glatkim prijelazom dasaka, već i prekrasnim drvenim materijalom.

Kupite gotove zidne police

Police-kutak-graditi-oko-drvene knjige-zidni dizajn-bijela-opeka

Kutne police mogu se kupiti i gotove. Polica na gornjoj slici zove se Franklin i dizajnirana je od strane Tronk Design. Možete birati između tri različite vrste drva: hrasta, crkve ili oraha.

Siva zidna boja naglašava topli ton drveta

police-kut-zgrada-oko-drvo-siva-zidna boja

Ako želite staviti zidne police u središte pozornosti, odaberite kontrastnu boju za zid. Ako su police izrađene od svijetlog drveta, kamena siva je savršena.

Zidne police iza ugla u kuhinji za jelo s pultom

Police-kutak-graditi-oko-kuhinje-šalice-drvo

Otvorene kuhinjske police otpuštaju zatvorene ormare i čine da soba izgleda veća i prozračnija. Otvorene police hvataju prašinu pa je najbolje tamo skladištiti stvari koje često koristite i koje ionako redovito čistite, poput čaša i tanjura.

Skladišni prostor za kuhinjski otok

Police-kutak-graditi-oko-kuhinja-otok-drvo

Kuhinjski otoci danas nude dovoljno prostora za skladištenje svih lonaca, tava i drugog kuhinjskog pribora. Sve se zatvorilo iza vrata ormara, tako da soba izgleda lijepo i uredno. No, ako još uvijek imate mjesta za nekoliko ukrasnih predmeta, police možete staviti iza ugla otoka.

Stakleni zid kao pozadina

Police-kutak-zid-oko-sekvoja-dnevni boravak-staklo-zid

Dnevnom boravku s otvorenim policama možete dodati i individualni dodir, ali nemojte pretjerivati. Par vaza i možda dva ili tri druga ukrasna predmeta – to je sve što vam treba.