Dizajn interijera

Glamurozni bakreni naglasci pri uređenju stana u Kijevu

bakreni naglasci pribor opremanje interijera

Arhitekti iz ukrajinskog arhitektonskog studija YoDezeen nedavno su dovršili projekt obnove i novog uređenja interijera stana u Kijevu u Ukrajini. Prvotno su bila dva manja stana na istom katu. Graditelji su odlučili srušiti zidove između dva stana i stvoriti veliki, prostrani stan. U dizajnu interijera arhitekti su koristili bakrene naglaske koji se pojavljuju u svakom dijelu stana i daju sobama glamurozan dodir. Neka vas inspirira impresivan dizajn interijera ovog stana!

otvoreni dnevni boravak bakreni naglasci zidna svjetla za ukrašavanje

Nakon što su srušeni zidovi između dva stana, stvoren je novi, znatno veći stan koji su arhitekti pretvorili u dom iz snova. Stil namještaja je moderan, s tamnim tonovima koji dominiraju. Materijal koji se javlja u svakoj prostoriji je bakar. U novonastalom dnevnom boravku, gdje dnevna soba, blagovaonica i kuhinja dijele zajednički prostor, bakar zaista privlači pažnju. U dnevnoj sobi plemeniti materijal možete pronaći kao naglasak na zidu, kao i u obliku zidne police s pozadinskim osvjetljenjem i podne svjetiljke.

dizajn interijera stan zeleni zid mahovina umjetnina bakrena polica niša

Na zajedničkom zidu između dnevnog boravka i blagovaonice nalazi se druga ugrađena bakrena zidna polica. Odmah do njega možete pronaći zeleni zid s mahovinom, koji je ugrađen u zidnu nišu. Niša se koristi za prikaz skulpture koja dolazi na svoje mjesto na zelenoj podlozi. Reflektori na stropu lako se mogu uskladiti s umjetničkim djelom i dodatno ga naglasiti.

blagovaonica blagovaonski stol kameni privjesak svjetla bakreni naglasci poseban dizajn

Bakreni naglasci također ne nedostaju u blagovaonici. Dva bakrena viseća svjetla od bakra vise neposredno iznad kamenog blagovaonskog stola i služe kao sidro između različitih područja na otvorenom prostoru. Mali ukrasni elementi i pribor, poput nekoliko zdjela i poslužavnika za posluživanje od istog materijala zaokružuju glamurozan dizajn.

crne kuhinjske ručke s ručnim bakrenim naglascima privjesna svjetla

Kuhinja je odmah do blagovaonice. To stvara dramatičan učinak koji stvaraju crne fronte ormara. Crna boja i glatka površina kuhinjskih ormara bez ručki probijaju se raznim elementima od bakra. Viseća svjetla iznad kuhinjskog otoka, slavina i neke zidne ploče također ističu bakar kao materijal ovdje.

dizajn spavaće sobe bakreni naglasci cijev zid neizravna rasvjeta

Bakreni naglasci pojavljuju se i u velikoj spavaćoj sobi, gdje se koriste za originalni zidni dizajn. Tanke bakrene cijevi ugrađene su na asimetričnoj udaljenosti jedna od druge i stvaraju vrlo poseban optički efekt. Neizravna rasvjeta, s druge strane, stvara dramatičnu, ali opuštenu atmosferu u prostoriji.

spavaća soba vlastita kupaonica pregrada soba bakreni naglasci

Velika spavaća soba ima svoju vlastitu kupaonicu koja je pregradnim zidom odvojena od spavaćeg dijela kao pregrada za sobu. Bakar se ovdje koristi na krajevima prostorne pregrade, kao i u kupaonici za okove i kao akcenti na zidu.

moderna spavaća soba tamno drvo zidne obloge privjesak svjetlo bakar

Druga, manja spavaća soba, s druge strane, opremljena je zidnim oblogama od tamnog drveta. Ovaj naglašeni zid izgleda zaista domaće u unutrašnjosti i stvara prirodan osjećaj. Bakreni naglasci u ovoj prostoriji mnogo su skromniji nego u ostalim dijelovima stana. Jedna viseća svjetiljka od bakra visi pored kreveta i izgleda kao moderni naglasak u boji ispred tamno smeđeg zida.

dizajn kućnog ureda opremanje bakrenom svjetlosnom zidnom policom

Kućni ured opremljen je bakrenim policama koje sivim zidovima daju metalni dodir. Bakrene naglaske u ovoj prostoriji nadopunjuje mala stolna lampa.

Projekt autora YoDezeen arhitekti