Dizajn interijera, kuhinja

Umjetnički i moderan dizajn kuhinje

Slavine od kojih zastaje dah iz “Hansgrohea”

moderni, elegantni kuhinjski elementi iz Hansgrohea

Godine 1917. moderni umjetnik Marcel Duchamp predstavio je sanitarni komad (da bude diskretan) u poznatoj njujorškoj umjetničkoj galeriji. Ironično je ovo djelo nazvao “fontana”. U to su vrijeme njegovu “kreaciju” ismijavali mnogi koji nisu mogli vidjeti suptilniju poruku iza djela. Međutim, povjesničari umjetnosti i kritičari sada vide ovo djelo kao “važnu prekretnicu u umjetnosti 20. stoljeća”.

umjetnički moderni kuhinjski elementi iz Hansgrohea

okićene slavine iz Hansgrohea

Pa zašto je čas umjetnosti i povijesti u članku o tome moderan dizajn kuhinje? Povezivanje je jednostavno. Prije gotovo stoljeća Duchamp je bio ismijavan zbog svjedočanstva o estetskim kvalitetama svakodnevnih predmeta. Sada uzimamo zdravo za gotovo da se granica između umjetnosti i funkcionalnog dizajna briše. Fokus ovog članka pada na kuhinjske slavine moderan dizajn kuhinje. Ove se slavine ne prikazuju kao potpuno funkcionalni proizvodi kako su dizajnirane, već se vrednuju na više različitih razina.

Moderan dizajn u kuhinji – slavina iz Hansgrohea

elegantna slavina - dizajn Hansgrohe

Kuhinjska slavina “Mangrove” dizajn je “Hansgrohe tehnologije i kvalitete”, koji su razvili svoj proizvod kao moderan dizajn kuhinje poboljšati. Opisuju svoj izum kao “atraktivan i pouzdan alat” i vrlo su ponosni na 110 godina iskustva u dizajnu. Za zanimljivu usporedbu, Marcel Duchamp imao bi 15 godina kad je ova tvrtka započela.

Hansgrohe slavina – elegantan izgled u kuhinji

moderna kuhinja - slavina iz Hansgrohea

Kao što ova dugogodišnja tvrtka opisuje, značajke njihove kolekcije slavina su:

. “…. Solidna izrada, visokokvalitetni materijali i dobro projektirana tehnologija…. ”No, još uvijek treba nešto reći o slavinama. Oni su nevjerojatno elegantni, skulpturalni i elegantni. Ovi osnovni objekti iz moderan dizajn kuhinje može se uzeti zdravo za gotovo, ali morate zapamtiti njihovu osebujnu i elegantnu estetiku.

Možda su stvari došle do punog kruga od Duchampova vremena, uključujući doba kada je “Hansgrohe” prvi put osnovan uvođenjem umjetnosti u moderan dizajn kuhinje i prepoznali su da su ljepota i funkcija često jedno te isto.

S Jaza

Kuhinjske slavine za moderan dizajn kuhinje

moderni kuhinjski elementi - dizajn kuhinje Hansgrohe