Dizajn i održavanje vrta

Drijen u vrtu – 18 ideja za vrtni dizajn

drijen-vrt-šareno-cvijeće-živica-tulipani-ružičasta-bijela-ružičasta-romantična

Sljedeći put kad budete razmišljali o novom dodatku svom vrtu, svakako razmislite o drijenu (cornus). Posebno u proljeće će vas impresionirati. Jer tada cvjeta u atraktivnoj ružičastoj ili bijeloj boji i pretvara vaš vrt u san iz bajke. Ne bez razloga pripada Drijen u vrtu Američko omiljeno cvjetajuće drveće. Njegova kompaktna veličina čini ga savršenim izborom čak i za manje vrtove, poput onih koji se često nalaze u gradovima. A s izborom od preko 60 vrsta, zasigurno ćete pronaći pravu za sebe.

Drijen u vrtu – atraktivno cvijeće

drijen u vrtu cornus-florida-art-pink-blueten-baum-pretty

Inače se drijen može podijeliti u tri skupine. Cornus florida i Cornus nuttallii dolaze iz Amerike i pojavljuju se tamo na istočnoj obali. Lijepe su za pogledati, ali nažalost i osjetljivije na gljivice. Nasuprot tome, Cornus kousa je vrlo otporan. Dolazi iz Japana i nije samo zaštićen od bolesti, već je otporan i na sušu te je stoga savršen kao drijen u vrtu.

Drijen u vrtu u bijeloj boji

drijen-vrt-stvara-proljeće-uređenje-savjeti-lijepa-biljka-stablo

U ovom članku pokazat ćemo vam kako drijen izgleda izvrsno u vrtu i kako ga možete koristiti za dizajn. Neka vas inspiriraju atraktivne ideje i upotrijebite ih za poboljšanje svog vrta!

Kompaktna veličina stabla

drijen-vrt-mala-ideja-moderan-dizajn-kamene ploče-vrtna staza-spiralno stubište

Ovdje možete vidjeti mali vrt koji se nalazi u gradu. Zahvaljujući kompaktnoj veličini, u vrtu ima mjesta i za drijen. Ostatak vrta modernog je dizajna. Vrtna staza sastoji se od betonskih ploča koje su raspoređene asimetrično.

Ružičasti drijen

drijen-vrt-ideja-dizajn-romantičan-dizajn-grane

Dobit ćete prekrasan prikaz cvijeća u ružičastoj boji ako odaberete Cherokee Chief Art. Pripada Cornus florida. Postoje i druge podvrste koje također imaju ružičasto cvijeće. To uključuje, na primjer, Cherokee Brave i Chekoree Sunset.

Mali vrt sa drijenom

drijen-vrt-kamene ploče-kreveti-buesche-privatnost-gradski vrt

Napravite gredicu od drijena u vrtu. Ispod možete posaditi proljetno cvijeće, posebno na mlado drveće s krošnjom koja još nije tako gusto obrasla. Zeleno okruženje djeluje prijateljski i šareno zbog ružičastog cvijeća, kao da i cvjeta.

Drijen kao zaslon za privatnost

drijen-vrt-terasa-drvo-vrtni namještaj-klupa-stolić

Za dizajn ove terase odabrane su vrste Cornus florida i posađene u sadnice. Dakle, kao što vidite, možete koristiti ne samo drijen u vrtu, već i za ukrašavanje terase. Postoje vrste koje rastu vrlo visoko i bujno. Posebno su prikladni za stvaranje zaslona za privatnost.

Dizajn vrta s Cornus florida

drijen-vrt-ruža-boja-romantičan-dizajn-laka njega

Vrsta Cornus florida dostupna je u raznim nijansama od bijele do ružičaste. Dobrodošli ste u vrtu kombinirati različite nijanse boja drijena. Naravno, pod uvjetom da imate dovoljno prostora.

Vrt na krovnoj terasi

drijen-vrt-krov-drvo-kompaktna veličina-new-york-balkon

Sadilice mogu ukrasiti ne samo terase u vrtu, već i balkone i krovne terase u gradu. Tako da ni tamo ne morate bez dovoljno zelenila. Drijen je i u ovom slučaju izvrstan izbor. Ovdje možete vidjeti vrstu Cornus florida rubra. Upamtite da mladim biljkama treba puno vode, osobito na početku.

Drijen je niske visine

drijen-vrt-fasada-kamen-smeđa-moderna-biljke-bijela

Posebno u gradu, drijen u vrtu izvrstan je izbor jer je, kao što je već spomenuto, vrlo kompaktan. Njegova niska visina također osigurava da ne morate brinuti o visokonaponskom vodu.

Dizajnirajte prednje dvorište

drijen-vrt-prednje dvorište-ideja-metalna-ograda-grad-inspiracija

Čak i mali prednji vrtovi mogu biti izvrsno dizajnirani s ovim atraktivnim biljkama. Ovdje također možete vidjeti kako prekrasna kombinacija dvije boje može biti. Drijen u vrtu također može pružiti ugodnu hladovinu, što je osobito korisno ljeti.

Vrt s različitim drvećem

drijen-vrt-bijelo-ružičasto-drveće-bršljan-penjačica-biljka-zid-bujno

Također možete koristiti različite vrste drveća za kombiniranje različitih boja cvijeća. Ovdje možete vidjeti, na primjer, magnoliju i rascvjetalo stablo trešnje. Između, vrt ponovno krasi bijeli drijen. Možete odabrati drijen u vrtu, kao i ostale vrste, kako ne bi cvjetale u isto vrijeme. Tako možete dugo uživati ​​u sjaju cvijeća.

Japanski drijen

drijen u vrtu cornus-kousa-japanese-art-white-blossom-idea

Ako nemate previše vremena, možete odabrati Cornus kousa koja se lako njeguje. Ovdje možete vidjeti svojevrsne “Ljetne zvijezde”, koje dolaze iz Amerike. Ova vrsta drijena ima šiljaste latice bijele boje i atraktivno tamnozeleno lišće.

Bujna krošnja drveta

drijen-vrt-bujna-kousa-japan-umjetnost-laka za njegu

Drijen, ako se redovito i pravilno orezuje, može proizvesti bujnu krunu i tone cvijeća. To vam daje jedinstveno privlačenje očiju s kojim možete dizajnirati bilo koje područje. Drijen u vrtu uvijek je dobar izbor.

Mjesto za sjedenje u vrtu

drijen-vrt-klupa-metal-živica-šimšir-zimzelena-terasa-naglasak

Uokvirite drijen u vrtu klupom. Ovo se može napraviti od drveta. Međutim, metalna konstrukcija daje vam mogućnost da posadite biljke ispod nje, jer može doći do dovoljno svjetla. Ovdje možete vidjeti nisku živicu od šimšira.

Cornus sanguinea za vrt

Drijen u vrtu vrtlarstvo-cornus-sanguinea-evergreen-graeser-trees

Cornus sanguinea također izgleda vrlo atraktivno zimi. To je zbog njegovih vatrenocrvenih grana, koje posebno dolaze na svoje usred bijelog snijega i prava su atrakcija u inače golom vrtu. Dakle, ako želite drijen u vrtu koji će vas oduševiti i zimi, ovo je također prikladna vrsta.

Jesenski ugođaj u vrtu

drijen-u-vrtu-crveno-grančice-atraktivno-lišće-jesen

Drijen u vrtu izvrsno se prilagođava jesenskom ozračju, osobito kad mu lišće promijeni boju. Na taj način vrt dobiva jedinstven izgled u svako godišnje doba.