Deuren

Hoe kies je een handgreep voor een binnendeur?

Bij de aankoop van een binnendeur is het onmogelijk om het probleem van het kiezen van een deurkruk niet onder ogen te zien. De meeste kopers lossen het meestal vrij snel op – ze “grijpen” het eerste “gemiddelde” exemplaar dat ze tegenkomen tegen een betaalbare prijs uit het schap. Maar deze benadering is fundamenteel verkeerd. Je kunt de kruk niet als secundair element beschouwen, omdat het gebruiksgemak van de deur direct afhangt van de kwaliteit en ergonomie..

Bovendien zijn handgrepen voor binnendeuren niet alleen een middel om de structuur te controleren, ze zijn een opvallend accessoire dat zowel het interieur kan verfraaien als bederven. Ze zeggen niet voor niets dat schoonheid tot uiting komt in de details. Elegante en praktische inrichtingen zullen het decor zeker benadrukken en een belangrijke noot worden van de algehele stijl van de kamer. Maar hoe kies je een binnendeurkruk uit het ongelooflijke aanbod aan modellen in de winkels? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Als je bekend bent met de classificatie van dit product, de voor- en nadelen van verschillende opties goed begrijpt en een elementair gevoel voor smaak hebt, komt de juiste beslissing vanzelf..

Inhoudsopgave

Prioritaire selectiecriteria

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een deurkruk. Ervaren experts adviseren:

 • controleer allereerst de kwaliteit van de afwerking en de betrouwbaarheid van de structuur (duurzaamheid, kleur, of er chips of krassen zijn);
 • evalueren of een bepaald model aangenaam aanvoelt. Tactiele sensaties zijn erg belangrijk, omdat u elke dag contact moet opnemen met het product;
 • zoek naar beslag dat het beste past bij de stijl van het interieur en de afwerkingsmaterialen en natuurlijk bij de deur zelf.

Opmerking! Het handvat moet qua kleur overeenkomen met de scharnieren en het slot;

 • Houd rekening met de locatie van de kamers en hun functionele doel. Voor nauw aangrenzende slaapkamers en een hal is het beter om dezelfde handgrepen te kiezen, maar voor een kantoor en een toilet die ver van elkaar verwijderd zijn, moet je duidelijk goed kijken naar radicaal verschillende monsters;
 • zorgen voor de mate van belasting op het handvat. Dun beslag op een krachtige massief houten deur zal zeer snel verslechteren;
 • overdrijf het niet in een poging om “origineel te zijn”. Omvangrijke en pretentieuze handgrepen in een klein appartement met een banale renovatie zullen er belachelijk uitzien.

Soorten deurgrepen

Volgens het type constructie zijn alle deurkrukken voor binnendeuren onderverdeeld in:

 • stationair;
 • push-on – op de uitlaat en op de bar;
 • draaibaar (noppen).

Stationaire handgrepen heb een vrij eenvoudig apparaat. Ze hebben geen bewegende delen en hebben niets te maken met het vergrendelingsmechanisme. De meest populaire stationaire handgrepen zijn kogelhandvatten en niethandvatten. De laatste kan een breed scala aan “stijlen” hebben – van de traditionele letter “P” en eindigend met complexe onderbroken lijnen. Stationaire handgrepen worden meestal gebruikt in “tandem” met rolgrendels, omdat deze producten zelf alleen bedoeld zijn om aan de deur te trekken of te duwen bij het openen en sluiten – ze houden niets vast. Aanbevolen voor installatie op massieve deuren; vanwege de hoge esthetiek van moderne modellen zijn ze goed als decoratief element.

Deurkrukken bestaan ​​uit twee L-vormige hendels, die verbonden zijn door een stang die door het deurblad gaat. Wanneer de hendel wordt ingedrukt, opent deze stang de grendel. Met dergelijke handgrepen kunt u de deur volledig en stevig sluiten. Maak onderscheid tussen deurkrukken op de rozet en op de bar.

Pennenvergrendelingen voor binnendeuren op het stopcontact (ronde of vierkante basis) combineren een vergrendelende en decoratieve functie. Ze zijn veelzijdig en tegelijkertijd ongecompliceerd. Het principe van hun werking is elementair: wanneer u op de hendel drukt, wordt de grendel “ingetrokken” en kunt u de deur openen, wanneer de “impact” stopt, keert de grendel terug naar zijn oorspronkelijke positie en houdt de deur gesloten. De hoogte van de producten is in de regel 5-5,5 cm en de lengte is 10-12 cm.Het belangrijkste voordeel van de modellen op het stopcontact is de mogelijkheid om naar eigen goeddunken een vergrendelingsmechanisme voor hen te kiezen.

Handgrepen op de bar, algemeen gebruikt als aanvulling op grendel- en grendelsloten. Het is onwenselijk om dergelijke accessoires los van het vergrendelingsmechanisme te kopen, dus later kunt u worden gemarteld op zoek naar een geschikte. Het krukslot op de strip voor de binnendeur is in staat om extra bescherming van de kamer te creëren tegen ongewenste “penetratie”. Toegegeven, ze kan alleen een kind of een grootmoeder tegenhouden, terwijl een inbreker niet bang is voor zo’n primitieve “barrière”. Het is vermeldenswaard dat dergelijke exemplaren de laatste tijd niet bijzonder populair zijn, omdat ze qua functionaliteit aanzienlijk inferieur zijn aan de handgrepen op de uitlaat. Toch neemt de vraag naar een aantal modellen op de bar, met name gestileerde antieke, niet af..

Noppen – roterende deurgrepen – ontworpen volgens hetzelfde principe als duwhandvatten, maar het mechanisme wordt niet bediend door hendels, maar door kogels. De grendel wordt hier geopend door de “knop” om zijn as te draaien. Dergelijke hulpstukken zijn compacter dan hefboombeslagen, maar zijn niet altijd ergonomisch. Zo kun je met drukke handen de bal niet draaien, terwijl de hendel altijd met je elleboog ingedrukt kan worden. Nobs zijn altijd netjes uitgevoerd en gepresenteerd in diverse decoratieve variaties. Ze zijn vaak voorzien van een grendel in het midden van de bal. Draaiknoppen zijn een veilige keuze voor veel gezinnen met kinderen, omdat ze veel veiliger zijn dan hun push-pull neven en nichten..

Het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen welke deurklink beter is om te kiezen, afhankelijk van de vorm en het werkingsprincipe. Het hangt allemaal af voor welke doeleinden en in welke specifieke omstandigheden ze worden geïnstalleerd. Wil je een fantastisch ontwerpidee tot leven brengen? Voel je vrij om stationaire Italiaanse handgrepen voor binnendeuren te nemen – ze zijn stijlvol, origineel en betrouwbaar. Houd je meer van beknoptheid en minimalisme? Stop uw keuze op een roterend model. Creëer je een klassiek interieur? Deurkrukken op de bar zijn de beste optie voor jou. Waardeer je in dingen een harmonieuze combinatie van esthetiek en ergonomie? Het maximale bedieningsplezier wordt u gebracht door grepen op een vierkante of ronde rozet..

Waar zijn de accessoires van gemaakt??

Naast de vorm en principes van het werk, verschillen deurkrukken voor binnendeuren ook in de materialen waaruit ze zijn gemaakt. Hout, metaal, plastic, glas – er zijn veel opties, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Metalen handgrepen (messing, aluminium, staal, koper, silumin en andere legeringen) zijn het meest duurzaam en slijtvast. Dankzij een verscheidenheid aan afwerkingen kunnen ze zowel stijlvol schitteren als een zachte, onopvallende glans uitstralen. Vooral messingmonsters zijn populair – dit is de perfecte combinatie van prijs en kwaliteit..

minpuntjes: de meeste metalen handgrepen voelen erg koud aan; budgetmodellen met een coating van slechte kwaliteit verliezen snel hun presentabele uiterlijk; handgrepen van goedkope legeringen kunnen bij intensief gebruik buigen of zelfs breken.

Houten handgrepen – een uitstekende keuze voor massief houten deuren en fineerdeuren. Ze zijn gemaakt van hout van verschillende soorten, waaronder waardevolle variëteiten. Dergelijke handvatten kunnen worden versierd met decoratieve inzetstukken, inlays, houtsnijwerk..

minpuntjes: absoluut niet geschikt voor deuren naar badkamer en keuken; modellen gemaakt van zacht hout (grenen, sparren) zijn niet bestand tegen slijtage.

Glazen handgrepen – een prachtige interieurdecoratie. Ze worden gepresenteerd in een breed assortiment en hebben vaak een origineel ontwerp..

minpuntjes: hoge prijs en kwetsbaarheid van het ontwerp.

Kunststof fittingen – de meest goedkope en kortstondige optie, die gelukkig zelden wordt gebruikt. Kortom, ze kopen het voor installatie op de deuren van bijkeukens. Er zijn modellen van plastic handgrepen die glas of steen imiteren.

minpuntjes: slechte kwaliteit, “verlies” uiterlijk.

Productie kosten

Een spannende vraag voor elke klant – hoeveel kost de hardware? De prijs van handgrepen voor binnendeuren is afhankelijk van een aantal factoren:

 • het productiebedrijf en zijn locatie;
 • materialen en technologieën die worden gebruikt bij de vervaardiging van producten;
 • type constructie;
 • de naam van de ontwerper die aan het specifieke model werkt (bij aankoop van premium samples).

De meest betaalbare zijn handvatten gemaakt van plastic, hout van “gewone” soorten, aluminium, silumin. Messingproducten kosten iets meer. Roestvrijstalen en bronzen modellen zijn traditioneel het duurst.

De aard van de afwerking van het materiaal heeft ook een directe invloed op de kosten van de handgrepen. Als de hardware bijvoorbeeld is gemaakt van eenvoudig messing, is de prijs hetzelfde, maar als het messing is afgewerkt in een nikkellook, dan zullen we het hebben over totaal verschillende “nummers”.

Beoordeling van populaire fabrikanten van deurklinken

De markt voor deurbeslag staat nooit stil. Elk jaar worden er nieuwe interessante modellen uitgebracht. Een ongelooflijk assortiment handgrepen voor binnendeuren uit Italië, Spanje, Duitsland, Finland, Engeland, Turkije, evenals de binnenlandse productie is verspreid over de winkelschappen. Producten van de merken Archie, Morelli, Palladium, Apecs, Armadillo zijn vooral populair bij de Russische koper vanwege de democratische prijzen en hoge kwaliteit..

Archie

Archie handgrepen voor binnendeuren zijn mooie, stijlvolle, betrouwbare, duurzame producten van een wereldberoemde fabrikant. Archie gebruikt zijn eigen gepatenteerde legeringskwaliteit en ultramoderne elektroforetische coatingtechnologie om de levensduur van het product aanzienlijk te verlengen. Het uiterlijk van dergelijke fittingen blijft lange tijd onberispelijk. Diverse kleur- en stijldesigns van Archie binnendeurkrukken stellen u in staat om eenvoudig het model te kiezen dat optimaal is voor uw interieur..

Moreli

De producten van dit bedrijf veroverden kopers met een uitstekende kwaliteit, een interessant ontwerp en een redelijk betaalbare prijs. Alle deurklinken voor Morelli binnendeuren zijn gemaakt van hoogwaardige legering – zink + koper + aluminium met magnesium toevoeging. Zo’n “mengsel” op moleculair niveau heeft een vergelijkbare structuur als messing, maar heeft een aantal significante voordelen ten opzichte van dit, in het bijzonder is het niet oxideerbaar aan de lucht en vatbaarder voor gieten en galvaniseren..

Palladium

Stijlvolle en verfijnde handgrepen voor Palladium binnendeuren zullen absoluut alle kenners van individualiteit en comfort aanspreken. Ze zijn gemaakt in de beste tradities van Italiaans design en voldoen aan alle Europese kwaliteitsnormen.

Apecs

De belangrijkste principes van het merk Apecs zijn Europees design en een redelijke prijs. Het bedrijf biedt producten van constante hoge kwaliteit in alle prijssegmenten van de markt. Apex-handgrepen voor binnendeuren zijn ontworpen rekening houdend met de beste wereldervaring – comfort tijdens het gebruik is gegarandeerd.

Gordeldier

Het bedrijf Armadillo biedt klanten een breed assortiment deurbeslag dat volledig voldoet aan alle kwaliteitseisen en moderne modetrends. Armadillo-handgrepen zijn altijd exclusief, betrouwbaar en modern.

Kies betrouwbaar, hoogwaardig en esthetisch verantwoord beslag van de beste fabrikanten – bedien de deur met comfort en plezier!