Deuren

Doe-het-zelf installatie van add-ons

Tenzij u op maat gemaakte deuren heeft, zal het kozijn bijna altijd minder zijn dan de dikte van de muur. De ruimte die overblijft, moet weer normaal worden. Sommigen maken gipshellingen, anderen – plastic. Maar de eenvoudigste en gemakkelijkste manier om het te installeren, is de installatie van add-ons. Dit eenvoudige proces duurt een professional tot maximaal twee uur en dit ondanks het feit dat je moet wachten tot het schuim droog is. De installatie kan zelfstandig worden uitgevoerd of door een specialist uit te nodigen..

Wat zijn dobra’s??

Deurfabrikanten bieden, net als verschillende bouwmarkten, samen met het deurblad en het kozijn altijd aan om beslag en omlijstingselementen te kopen: verlengingen en platbands.

In feite is een verlenging een strook met een rechthoekige doorsnede die is ontworpen om de breedte van het deurkozijn te vergroten en deze naar buiten te brengen in het vlak van de muur..

Dobors zijn gemaakt van massief hout, MDF, vezelplaat, spaanplaat. Als bekleding voor aanbouw wordt een dunne laag laminaat of fineer gebruikt, bij gebruik van massief hout kan de coating ontbreken. Na het aanbrengen van de afwerking moet het lakwerk worden aangebracht. Dobors kunnen zelfstandig worden gemaakt met tand-en-groefplaten, parketplaten of spaanplaten, als deze materialen na reparatie achterblijven. Bij afwezigheid van dit materiaal is het beter om kant-en-klare toevoegingen te kopen, de prijs voor hen zal lager zijn dan de parketkartonverpakking en het esthetische uiterlijk is beter..

Dobors zijn gemaakt van twee soorten:

  • eenvoudig – een strook van 70-200 mm breed, 10-16 mm dik, de zijkant kan worden bedekt met een rand of zonder;
  • telescopisch – expansiepanelen zijn gemaakt met behulp van de doorn-groeftechnologie, waarmee u de gewenste expansiebreedte voor elke wanddikte kunt kiezen.

Installatie van add-ons

Perfect vlakke wanden zijn zeer zeldzaam. In de meeste gevallen vormt zich een wig tussen het deurkozijn en de muur. Daarom moet de opmaak van de toevoeging achteraf worden gedaan – alleen wanneer de deur is geïnstalleerd. In dit geval is het noodzakelijk om elke balk afzonderlijk te meten..

BELANGRIJK: onthoud dat als er een geselecteerd kwartier op de doos staat voor de toevoeging, metingen moeten worden gedaan vanaf de diepte van een kwartier.

Als je bij het markeren een wig krijgt, moet de toevoeging worden uitgesneden, hiermee rekening houdend. Voor markering als liniaal kunt u de tweede toevoeging gebruiken. Bij het maken van markeringen moet u voorzichtig zijn en de grootst mogelijke nauwkeurigheid in acht nemen. Als u alleen werkt, gebruik dan kleine klemmen om de voorwaardelijke liniaal te bevestigen bij het markeren van de verlenging om verschuiving te voorkomen..

De verbinding van add-ons wordt op drie manieren gemaakt in de vorm van de letter “P”:

  • met de steun van de dwarsbalk op de rekken;
  • de bovenste horizontale balk bevindt zich tussen de verticale verlengingen;

  • met een zaagsnede onder een hoek van 45 °.

Als je doe-het-zelf accessoires installeert en je hebt geen verstekzaag met de functie om het zaagblad te draaien, dan kun je die laatste optie beter niet overwegen..

Let bij het opmeten van de verlengingen goed op de reinheid van de vloer. Een klein splintertje kan alle inspanningen tenietdoen. Installeer de toevoeging op het niveau van de aflak of min.

Dobors kunnen afzonderlijk worden geïnstalleerd of worden gemonteerd in een kant-en-klaar U-vormig frame. Bij het monteren van het U-vormige frame is het noodzakelijk om de elementen aan elkaar te verbinden met dunne afwerkspijkers met voorboren van de afwerking.

Het gebruik van zelftappende schroeven voor MDF- en vezelplaatverlengingen is niet aan te raden, omdat deze het product kunnen splijten, zelfs bij het boren. Als u telescopische verlengstukken gebruikt en tegelijkertijd de dwarsbalk op de paal rust, moet u een groef in de dwarsbalk maken om de telescopische behuizing te installeren.

Om ervoor te zorgen dat het product niet verspreidt en de geometrie goed vasthoudt, is het noodzakelijk om het extra met tape te bevestigen.

Nadat de verlengingen in een kwart zijn geïnstalleerd, moeten de voegen van de verlengingen aan de binnenkant worden ingeklemd en moet de verlenging met voering tegen het kwart worden gedrukt om scheuren te voorkomen.

Indien niet een kwart van de montage op het deurkozijn wordt voorzien, gaat de montage direct naar het kozijn. Gebruik lijm om de afwerking te fixeren. Het is noodzakelijk om de toevoeging om de 10-15 cm in kleine reepjes te schuimen. Wanneer het schuim opdroogt en uitzet, vult het de resterende holtes volledig..

Als u te veel schuim gebruikt, kan het schuim eruit schoppen. Als u niet zeker bent over de kwaliteit van het schuim en hoe u de add-on goed kunt schuimen, kunt u beter de afstandhouders gebruiken.

Bij het installeren van telescopische verlengstukken past de behuizing strak in de groef. Bovendien is het niet nodig om de platband zelf op schuim of lijm te “planten”. Het is voldoende om de rand van de platband met vloeibare nagels aan de muur te lijmen. Als het op een dag nodig is om de platband te verwijderen, zal het steeds gemakkelijker worden om dit te doen zonder het te beschadigen. Hierdoor kan het ook worden hergebruikt.

Installatie van een verlengstuk op een metalen deur

De installatie van een verlengstuk op een metalen toegangsdeur verschilt niet van het installeren van een verlengstuk op een binnendeur.

De dobors zitten op het schuim dat ze op hun plaats houdt. Voor de betrouwbaarheid is het noodzakelijk om de verlengingen met lijm aan het deurkozijn te bevestigen, hiervoor zijn vloeibare nagels perfect. De voegen van de verlengingen moeten worden ingeklemd om scheuren te voorkomen.