Dekoracija i proslave

Dekoracija rezanim cvijećem – unesite proljeće u svoj dom!

ukras rezanim cvijećem stol proljetnog raspoloženja

Bilo da su stilski sastavljene ili pojedinačno posložene u vazi – cvijeće unosi vesele boje u kuću i svojim nježnim mirisom osigurava dobro raspoloženje za stolom. U članku ćemo vam reći kako možete učinkovito postaviti sjajno cvijeće, koji oblik vaze bolje ističe vaš aranžman i kako vas učinkovit ukras s rezanim cvijećem dugo održava svježim. Dopustite sebi da budete nadahnuti i unesite proljeće u svoja četiri zida!

Dekoracija rezanim cvijećem – pravilna njega počinje nakon prvog rezanja

Ukras rezanim cvijećem, ružama, zumbulima, proljeće

Ukras s rezanim cvjetovima daje svakoj prostoriji karakter – no kako bi aranžman dugo trajao, odgovarajuća njega igra odlučujuću ulogu, osobito nakon kupnje. Nježni cvjetovi mogu izdržati i do pola sata bez vode, a zatim se posude za vodu zatvaraju, cvijet teško apsorbira tekućinu i uvene u roku od 1-2 dana. Cvjećari stoga isporučuju bukete cvijeća s takozvanim cvjetnim vrećicama, koje biljkama opskrbljuju vodom i hranjivim tvarima. Po želji, kraj stabljike možete omotati mokrom krpom i sami prenijeti aranžman iz trgovine.

Kod kuće morate ponovno rezati cvjetove vaze, staviti ih u mlaku vodu i dodati vrećicu cvjetne hrane. Čista vaza važan je preduvjet za njezin dug vijek trajanja – trebali biste je temeljito očistiti prije svake uporabe.

Rezano cvijeće treba svjež zrak i slobodan prostor i može samo podnijeti izravnu sunčevu svjetlost i toplinu. Bočni stolić u dnevnoj sobi ili komoda u spavaćoj sobi nude savršenu površinu za ukrašavanje rezanim cvijećem.

Vješto scenski ukrašavajte rezano cvijeće

ukras rezanim cvijećem proljetni ljetni cvjetni aranžmani

Suvremeni, a istovremeno razigrani predstavljaju se Aranžmani iz nekoliko međusobno postavljenih vaza za boce – kupite vaze različitih visina kako biste stvorili uzbudljive kontraste. Kombinirajte žute ruže s crvenim karanfilima, morskom lavandom (limonij) i biljkama narančaste svile (Asclepia) u šarmantnom ansamblu.

Rezano cvijeće također se može elegantno postaviti kao solisti u klasičnoj staklenoj vazi srednje veličine – ružičasti karanfili ili bijele ruže izrežu lijepu figuru u vintage spavaćoj sobi. Mješavina boja između ružičastih anemona, ljubičastih zumbula i bijelih karanfila posebno je romantična.

U sfernim vazama, voluminozni buketi cvijeća dolaze na svoje – ružičaste ruže, crvene gerbere, ženski plašt i ružičasti Inka ljiljani (alstroemerije) automatski privlače pozornost. Ove prekrasne kombinacije cvijeća možete nabaviti od renomiranih dobavljača kao što su FloraPrima Pronaći.

Solisti kao akcenti 

ukras rezanim cvijećem porculanska vaza zumbula

Tulipani, apsolutni klasici za proljetnu sezonu, izgledaju posebno elegantno u visokoj i širokoj keramičkoj vazi, a njihove svijetle boje stvaraju sretnu atmosferu za stolom za blagovanje. Plave hortenzije također apsolutno privlače pažnju i mogu začiniti puristički interijer.

Bijeli ljiljani u podnoj vazi i dalje mogu dočekati goste u hodniku ili unijeti dašak egzotike u dnevni boravak. Zaboravci, voštani cvjetovi, zvončića, zlatica (Solidago) i morska lavanda imaju male nježne cvjetove koji su savršeni kao ukrasi za stol-na primjer, rezano cvijeće možete složiti s ukrasnim travama na stalak u više nivoa.

Kako ukras s rezanim cvijećem duže zadržati svježim

ukras rezanim cvijećem maigloeckchen ruže male staklene vaze

Kako bi ukras rezanim cvijećem trajao dugo, svakodnevna njega je apsolutna nužnost – svaki dan iznova rezati stabljike, mijenjati vodu svaku večer i uklanjati sve lišće koje je u vodi. Sredstva za zadržavanje svježine možete otopiti u vodi dva puta tjedno. Ako želite zadržati ljepotu cvijeća dulje vrijeme, cvijeće možete osušiti nakon toga. Osušeno cvijeće izgledaju vrlo dekorativno i mogu se maštovito uprizoriti.

ukras rezanim cvijećem proljetna romantična stolna staklena vaza