Bouw van huizen

Doe-het-zelf ommanteling van het huis met golfkarton

Terrasplanken is een veelzijdig materiaal dat niet alleen wordt gebruikt bij de constructie van hekken, maar ook bij het bekleden van huizen. Een van de voordelen zijn de betaalbare kosten, het installatiegemak, de sterkte en de lange levensduur. We zullen verder bekijken hoe we een huis kunnen omhullen met golfkarton.

Inhoudsopgave:

Het huis bekleden met golfkarton: de voordelen van dit type afwerking

Bij het kiezen van het type afwerking voor de gevel van een gebouw, moet men rekening houden met de individuele kenmerken van het gebied waarop het zich bevindt, de materiële toestand van de eigenaren en het uiterlijk van de resulterende coating.

Terrasplanken is een vrij populair materiaal waarmee huizen en huisjes worden afgewerkt. Onder de voordelen merken we op:

 • hoge mechanische sterkte en elasticiteit;
 • dit materiaal is vrij gemakkelijk te onderhouden, wast goed en verzamelt geen stof;
 • het pand heeft een sfeervolle en nette uitstraling;
 • het materiaal heeft een betaalbare prijs;
 • golfkarton is eenvoudig te monteren en indien nodig gemakkelijk te demonteren;
 • daarnaast merken we onder de voordelen weerstand tegen vervaging, corrosie, temperatuurdalingen en ultraviolette straling.

De gevel afgewerkt met dit materiaal heeft echter enkele nadelen:

 • het wordt erg heet onder invloed van temperatuur, als je het aanraakt, bestaat het risico op brandwonden;
 • het is bestand tegen corrosie, maar als je het met een molen snijdt, stort de gegalvaniseerde coating bij verhitting in en wordt het materiaal roestig;
 • bij hevige regen ontstaan ​​er onaangename geluiden die in huis te horen zijn.

Het huis omhullen met golfkartonfoto’s en kenmerken van de materiaalkeuze

Van bijzonder belang bij het omhullen van een huis met golfkarton is de kwaliteit van het materiaal. Het eindresultaat van de werkzaamheden en de duur van de geveloperatie zijn immers afhankelijk van deze indicator. Profielplaat voor het werken met verschillende ondergronden, verkrijgbaar in drie vormen:

1. Markering C geeft aan dat de platen worden gebruikt voor de vervaardiging van hekken, geveloppervlakken, enz..

2. Markering H – impliceert het gebruik van geprofileerde platen voor dakafwerking.

3. Universele NS-platen worden zowel in het eerste als in het tweede geval gebruikt, evenals bij het uitvoeren van andere soorten afwerking.

Bij het kiezen van een afwerking voor de gevel raden we aan om de voorkeur te geven aan platen gemarkeerd met C. Deze platen verschillen echter ook in bepaalde verschillen in structuur en samenstelling:

 • platen gemarkeerd met c8 zijn vrij licht, sterk, maar tegelijkertijd broos, vanwege het lage gewicht van het materiaal worden alle installatiewerkzaamheden zeer snel uitgevoerd;
 • golfkarton met markeringen in c10 heeft een vrij brede golf en een grotere dikte dan de vorige versie, met behulp van dit materiaal zijn de geveloppervlakken afgewerkt, vanwege het lage gewicht en de hoge sterkte, wordt het materiaal in het werk gebruikt om het rechtop te installeren;
 • golfkarton met markeringen in c15 heeft een nog grotere dikte, het wordt gebruikt als de plaats van installatie wordt onderworpen aan extra mechanische belasting.

Bovendien zijn er veel markeringen van dit materiaal in relatie tot de dikte en prestaties. De keuze voor een of een heleboel materiaal moet worden gerechtvaardigd door de individuele kenmerken van de plaats van installatie.

De kleur van het golfkarton speelt een belangrijke rol in de aantrekkelijkheid van het gebouw na de afwerking. We raden aan om bij natuurlijke kleuren te blijven, zoals groen, blauw, lichtblauw, grijs, wit, bruin, rood. Probeer een kleur te kiezen vanuit het principe dat de gevel in kleur niet mag afwijken van het dak. Het is beter om de voorkeur te geven aan een neutrale kleur, waartegen bepaalde elementen van de gevel worden gemarkeerd.

Door het gebruik van blauw golfkarton voegt u rust en elegantie toe aan het gebouw. Bovendien is deze kleur perfect in harmonie met andere tinten, vooral met wit. Als er geen kleine details op de muren zijn, is het mogelijk om golfkarton van paars of donkerblauw te installeren.

Het dak en de gevel moeten worden geschilderd in tinten die zijn afgeleid van dezelfde kleur. Gebruik donkere kleuren om kleine details te benadrukken, en lichte kleuren zijn voldoende om gelijkmatige en uitgebreide oppervlakken te schilderen. Gebruik niet meer dan drie verschillende tinten bij het inrichten van een gebouw. Kies niet te felle kleuren van het dak en de gevel, om geen scherp contrast te vormen..

Bovendien moet u tijdens het werk beschikken over:

 • hoeken waarmee hoekverbindingen worden gevormd;
 • start en finish connectoren;
 • elementen met behulp waarvan deur- en raamconstructies worden gemaakt;
 • speciale lijstwerk gemonteerd op het oppervlak van de basis / plint.

Berekening voor de isolatie van de omhulling van het huis met golfkarton

Na het bepalen van het type materiaal dat in het galvanisatieproces wordt gebruikt, volgt het proces voor het berekenen van de hoeveelheid. Om dit te doen, specificeert u de lengte van één geprofileerde plaat en bepaalt u de hoogte. Afhankelijk van deze indicatoren is het noodzakelijk om de benodigde hoeveelheid materiaal te berekenen. Gebruik hiervoor het onderstaande schema:

1. Bepaal het oppervlak dat u wilt bedekken. De lengte van één muur in een huis is bijvoorbeeld 5 m en de tweede is 7 m. In dit geval is de hoogte van het gebouw 3 m. Om de oppervlakte te bepalen, is het voldoende (7×3) + (5×3) = 36 vierkante meter. Vermenigvuldig dit aantal met twee, om het gebied van nog twee muren toe te voegen, krijg je 72 vierkante meter.

2. Omdat er ook elementen op de muren zijn in de vorm van deur- en raamopeningen, wordt hun oppervlakte berekend op basis van het totaal. Meet hiervoor de hoogte en breedte van ramen en deuren, vermenigvuldig de hoogte met de breedte en tel alle indicatoren bij elkaar op. Het resulterende aantal wordt afgetrokken van de totale oppervlakte van het huis. Zo is het mogelijk om een ​​ideaal afwerkingsgebied te verkrijgen. Als de oppervlakte van de deuren bijvoorbeeld 1,5 vierkante meter is, is de oppervlakte ongeveer 8 vierkante meter, dan krijg je 72-9,5 = 61,5.

3. Vervolgens moet u het gebied van de geprofileerde platen bepalen. Met een hoogte van 3 m en een lengte van 2 m wordt het bijvoorbeeld 6 vierkante meter. Het totale gebied wordt gedeeld door deze indicator 61,5 gedeeld door 6 is 10,25 – het aantal vellen voor het omhullen van het huis.

4. Vervolgens moet u het gebied op het fronton bepalen. Gebruik hiervoor standaardformules. Het resultaat wordt vermenigvuldigd met twee en opgeteld bij de totale oppervlakte..

5. Het resulterende aantal vellen moet worden verhoogd met compensatiekosten in de vorm van 10-15%.

Terrasplanken voor het bekleden van een huis onder een boomstam

Om de aantrekkelijkheid van het gebouw te vergroten, is het omhuld met golfkarton onder de stam. Dat wil zeggen, als gevolg hiervan heeft het huis een logstructuur. Dit materiaal kost wat meer, gewoon golfkarton voor weken. De structuur van een dergelijk materiaal bevat niet alleen metaal, maar ook polymere materialen..

In tegenstelling tot echt hout heeft deze versie van het golfkarton echter geen extra onderhoud nodig, het beschermt het gebouw betrouwbaar tegen externe omgevingsfactoren.

Geprofileerde beplating is eenvoudig te installeren, imiteert hout goed, wordt gebruikt voor zowel privé- als land- of landhuizen. Voor de vervaardiging van dit materiaal worden homogene hoogwaardige staalplaten gebruikt, waarop een speciale coating met een polymeerbasis wordt aangebracht.

Onder de voordelen van dit materiaal merken we op:

 • weerstand tegen lage temperaturen, mechanische schade, vuil, stof, enz.;
 • weerstand tegen langdurige ultraviolette straling, brandwerendheid, geleverd door polymere stoffen in de samenstelling van het golfkarton;
 • milieuvriendelijkheid en onschadelijkheid voor het milieu;
 • de aanwezigheid van een speciale slotverbinding, die wordt gekenmerkt door installatiegemak, maar tegelijkertijd hoge betrouwbaarheid;
 • een verscheidenheid aan kleuren en tinten die verschillende houtsoorten imiteren.

Het gebruik van dit materiaal is mogelijk in verschillende klimaatregio’s. Met zijn hulp is het mogelijk om het oude houten huis te bedekken met golfkarton. Bovendien worden met hun hulp hekken en andere constructies van het beschermende type gebouwd..

Hoe een frame te monteren voor het omhullen van een huis met golfkarton?

Om een ​​frame te monteren voor het bekleden van een huis met golfkarton, hebt u het volgende nodig:

 • stalen profielen die als geleiders dienen;
 • profielophangingen;
 • deuvels en spijkers waarmee het frame wordt gemonteerd;
 • zelftappende schroeven waarmee het golfkarton wordt gemonteerd.

Houd er rekening mee dat wanneer u een houten huis met golfkarton met uw eigen handen omhult, sommige materialen overbodig zijn. Omdat spijkers voldoende zijn om de latten op een houten oppervlak te bevestigen, in tegenstelling tot betonnen of bakstenen muren.

In eerste instantie moet u een opmaak maken voor het installeren van een profiel voor de draaibank. Met betrekking tot de markeringen zijn ophangingen geïnstalleerd, waarmee u de gelijkmatigheid van de resulterende muren kunt regelen. De installatiestap van het profiel is van een halve meter tot 70 cm Voordat u het profiel installeert, moet u zorgen voor de installatie van waterdichting en thermische isolatie. Wij adviseren het gebruik van een speciaal diffusiemembraan als waterdichtingsmateriaal. Van de thermische isolatiematerialen is minerale wol of geëxpandeerd polystyreen de beste optie..

Vervolgens worden de profielen vastgezet. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om een ​​opening van 5 cm tussen de thermische isolatie en het golfkarton te laten. Zo wordt condensaat gevormd als gevolg van het temperatuurverschil afgevoerd via de luchtruimte.

Voor de vervaardiging van het frame worden zowel houten als stalen profielen gebruikt. Wanneer u houten blokken installeert, moet u ze voorbehandelen met antiseptica, wat de levensduur van de boom kan verlengen. Bij het installeren van een stalen profiel heb je allerlei beugels nodig..

In eerste instantie wordt een isolatiemateriaal geïnstalleerd, in de vorm van een verwarming. Gebruik schimmelpluggen om het te repareren. De volgende stap is het installeren van een dampscherm en windbescherming..

Technologie voor het volledig uitvoeren van werkzaamheden aan de bekleding van huizen

Na het installeren van het frame volgt het proces van directe bekleding van het huis met behulp van golfkarton. De platen worden met een kleine overlap op elkaar gelegd, waarvan de breedte gelijk is aan de breedte van één golf.

Om het materiaal op het oppervlak te fixeren, moet u speciale hardware gebruiken in de vorm van dakschroeven. Zo worden de gaten direct tijdens de installatie van het metaal geboord..

Om de bevestigingspunten van het golfkarton af te dichten, moeten elementen in de vorm van elastische ringen worden gebruikt. Ze worden gemonteerd onder zelftappende schroeven..

Gebruik alleen een ijzerzaag of een metalen schaar om vellen te snijden. Het gebruik van een molen is onaanvaardbaar, omdat het de integriteit van de corrosiewerende coating schendt. Lakens zullen na een paar weken gebruik beginnen te roesten..

Op deur- en raamopeningen moeten speciale extra elementen worden geïnstalleerd. Tijdens het omhullen van de gevel op het huis, moet u ook zorgen voor waterdichtheid, een frame van metaal of hout installeren, een kachel aan de binnenkant installeren en het golfkarton monteren. Houd er rekening mee dat het materiaal goed moet worden gesneden voor de gevel. Dit vereist daarom de aanwezigheid van speciale meetinstrumenten. Het egaliseren van het golfkarton gebeurt met een niveau.

De installatie van golfkarton wordt zowel in de lengterichting als in de dwarsrichting uitgevoerd. De horizontale installatie van het materiaal is bijzonder stijf en de verticale beschermt het tegen regen, mechanische belasting, enz..

De stap van het installeren van de zelftappende schroeven is ongeveer 30 cm. Na het installeren van het golfkarton is het noodzakelijk om de sterkte van alle verbindingen te controleren en de verbindingen tussen de verbindingen te schilderen.

Ommanteling van een bakstenen huis met golfkarton

De bekleding van bakstenen gebouwen is moeilijker dan die van houten, omdat er speciale bevestigingsmiddelen nodig zijn om de latten op hun oppervlak te bevestigen. Daarnaast moet er speciale aandacht worden besteed aan de sterkte van het frame. Voor deze doeleinden moeten metalen buizen aan elkaar worden verbonden door middel van lassen, en dan moeten deze verbindingen worden versterkt met stalen hoeken.

Las een metalen gaas met een celbreedte van ongeveer 20 cm Als verwarming voor een bakstenen huis volstaat het om gipsplaat of houten planken of een speciale film voor isolatie te gebruiken. Het gaas is aan het oppervlak bevestigd. Daarna wordt de installatie van het golfkarton uitgevoerd, de overlap is ongeveer 40 cm.Om het oppervlak stijf te maken, gebruikt u zelftappende schroeven met een lengte van ongeveer 15 mm om de platen te bevestigen. Bedek vervolgens de klinknagels met een primer die past bij de kleur van de gevel.

Het huis omhullen met golfkartonvideo: