Bouw van huizen

Balkonbekleding: tips en instructies

Om het balkon esthetisch aantrekkelijk te maken, is het noodzakelijk om de interne en externe decoratie te voltooien. Er zijn veel materialen waarmee dit proces wordt uitgevoerd. Laten we het hebben over hun kenmerken en voordelen van montage op het balkon..

Inhoudsopgave:

Balkonbekledingstechnologie met dakspaan: instructies en aanbevelingen

Na het afwerken van het balkon met behulp van voering, is het mogelijk om een ​​verbazingwekkend comfortabele kamer te krijgen. Bovendien vereist dit materiaal geen speciale vaardigheden of speciale apparatuur om te leggen, het volstaat om de instructies van de fabrikant te volgen..

Een van de voordelen van het gebruik van voering, moet worden benadrukt:

 • milieuveiligheid;
 • aantrekkelijkheid van uiterlijk;
 • installatiegemak;
 • weerstand tegen mechanische schade;
 • gemak van zorg.

Voor het afdekken van het balkon wordt voering gebruikt van ceder, es, els, grenen, eiken, enz. De meest economische optie is grenen voering, en de duurdere is ceder en eiken voering. Houd er rekening mee dat de gebruiksduur van dit materiaal in de eerste plaats afhangt van de kwaliteit en de installatiemethode. Het gebruik van de goedkoopste optie – grenen voering, is alleen mogelijk als er overdag geen direct zonlicht op het balkon is. Anders zal de voering hars gaan afgeven en het uiterlijk verslechteren..

Bij het kiezen van een voering voor het afwerken van een balkon, moet er rekening mee worden gehouden dat er verschillende klassen van zijn:

 • extra voering – een materiaal dat wordt gekenmerkt door de afwezigheid van knopen, vervormingen, heeft een uniform oppervlak, maar de kosten van een dergelijke voering zijn erg hoog;
 • Een klassevoering heeft verschillende knopen voor een bepaald gebied, anders verschilt het in dezelfde kenmerken als de vorige versie;
 • voering van klasse B heeft bepaalde scheuren en verschillende harszakken;
 • de voering van de laatste C-klasse onderscheidt zich door de aanwezigheid van een groot aantal defecten, scheuren, mechanische schade, de kosten zijn het laagst.

Na het kiezen van een voering voor een balkon, volgt een ander belangrijk proces – voorbereidend werk. We raden u aan vertrouwd te raken met de instructies voor het voorbereiden van een balkon voor het afwerken met dakspaan:

1. Verwijder indien nodig de vorige afwerking. Verf, behang verwijderen en oppervlak ontvetten.

2. Als er scheuren in het plafond of de muren zijn, dicht deze dan af met cementmortel of stopverf. Verder worden de wanden en het plafond behandeld met een antiseptische primer..

3. Voordat u de voering installeert, moet u er een krat onder uitrusten. Eerst worden hoekpalen geïnstalleerd en vervolgens verticale staven, die met ankerbouten aan de muur worden bevestigd.

4. Na bevestiging van de verticale hoekstijlen worden deze door middel van liggers met elkaar verbonden. Het interval van hun installatie is 50 cm.

Tip: Volgens de aanbevelingen van ervaren vakmensen wordt de eerste balk direct ten opzichte van de knie geïnstalleerd, de tweede tegen de dij en de derde tegen de schouder. Dus, vertrouwend op deze secties, zal de voering niet worden beschadigd, omdat er een draaibank onder zit.

5. Na het installeren van de latten, moet u er een verwarming in installeren, bijvoorbeeld minerale wol. Gebruik lijmschuim om de isolatie te fixeren.

6. Vervolgens moet een dampremmende laag worden aangebracht. Na het bevestigen van dit materiaal volgt de installatie van de voering zelf.

De volgende stap is om de voering op het balkon te installeren. Om de interieurdecoratie van het balkon te voltooien, moet vanuit de hoek worden begonnen. De bekleding wordt in een loodrechte positie ten opzichte van de lat aangebracht. De staven helpen de voering te fixeren, terwijl het werk wordt gecontroleerd door het gebouwniveau. Gebruik spijkers of klemmen om de voering aan de muur te installeren en te bevestigen.

Tip: Om schade aan de voering te voorkomen, worden eerst geleidelijk de spijkers erin gehamerd, daarna wordt een standaard geïnstalleerd om barsten van het materiaal te voorkomen.

Op de reeds geïnstalleerde voeringplaat moet de volgende worden geïnstalleerd, terwijl u deze lichtjes met een hamer duwt. Verder wordt het hele proces gecontroleerd op gelijkmatigheid en wordt de volgende voeringplaat geïnstalleerd.

Balkonbekleding met kunststof panelen

Een vrij gebruikelijke en goedkope optie is om het balkon te bekleden met plastic panelen. Een van de voordelen van het gebruik van dit materiaal zijn:

 • duurzaamheid en hoge sterkte – PVC-panelen zijn bestand tegen vocht, ultraviolet licht, vervaging of vervorming;
 • de betaalbare kosten van de panelen maken ze erg populair op de markt voor bouwmaterialen;
 • goede geluidsisolerende eigenschappen beschermen het balkon tegen onnodige geluiden die van de straat komen;
 • eenvoud en installatiegemak is een ander voordeel van het gebruik van dit materiaal, één dag is genoeg om een ​​balkon af te werken met plastic panelen, het installatieproces lijkt op de montage van een ontwerper;
 • gebruiksgemak – PVC-panelen zijn antistatisch, verzamelen geen stof en om ze te wassen is warm zeepsop voldoende;

 • een verscheidenheid aan kleuren, texturen – er zijn veel variaties van plastic panelen, sommige imiteren een stenen, betegeld, houten oppervlak, dus het is mogelijk om een ​​oppervlak te verkrijgen met goede esthetische eigenschappen.

Desondanks hebben kunststof panelen de volgende nadelen:

 • laag niveau van milieuvriendelijkheid – dit materiaal is perfect voor niet-residentiële gebouwen, zoals een balkon, een hal, een woonkamer;
 • hoge mate van ontvlambaarheid – het materiaal is vatbaar voor vuur en verbranding;
 • de mogelijkheid van vervorming tijdens plotselinge temperatuurschommelingen.

Het proces van het bedekken van het balkon binnen met kunststof panelen wordt voorafgegaan door de beglazing, isolatie en afdichting. Pas nadat ze zijn uitgevoerd, zal de afwerking u lang van dienst zijn en tijdens het gebruik zijn eigenschappen niet verliezen. Het werk moet beginnen met de installatie van de draaibank. Voor de vervaardiging ervan worden houten latten en deuvelnagels gebruikt. Het werk begint met het bepalen van de dikte van de latten, daarna moet de hoeveelheid materiaal worden berekend die nodig is om de omhulling te voltooien. Om een ​​krat te bouwen, heb je drie profielen met verschillende configuraties nodig:

 • hoek;
 • intern;
 • verdrievoudigen.

Tip: In sommige situaties is het nodig om een ​​start-, geleidings- en eindtypeprofiel te hebben. De laatste optie helpt om de installatie van panelen te versnellen..

Dezelfde materialen worden gebruikt bij het afdekken van het balkon buiten..

De installatie van de kist wordt uitgevoerd volgens het volgende schema:

1. Er is een recht type profiel gemonteerd – het heeft de vorm van P. Dit element wordt op het oppervlak van de lat bevestigd, indien nodig wordt een dwarsbalk tussen het en de muur geïnstalleerd.

2. De hoeken van een eenvoudige configuratie zijn twee profielen die haaks op elkaar staan. Dit element wordt zowel op binnen- als buitenhoekstukken gemonteerd..

3. Drievoudige hoeken zijn het moeilijkst. Voor hun installatie is het wenselijk om speciale vaardigheden te hebben in het werken met het profielsysteem. Bovendien wordt bij afwezigheid van een drievoudig profiel de drievoudige hoek gemonteerd door de doos in een hoek van 45 graden af ​​te snijden..

Om de profielen aan het oppervlak te bevestigen, gebruikt u zelftappende schroeven met een platte kop met verlengstuk. Installeer deze bevestigingsmiddelen met behulp van een elektrische boor.

Het volgende is het proces van het installeren van plastic panelen. Er zijn twee opties voor dit materiaal:

 • panelen met een symmetrische tong;
 • asymmetrische paneelversie.

Het paneel wordt op de kist geïnstalleerd en gecontroleerd op vlakheid. Om het op het oppervlak te bevestigen, wordt een persring gebruikt. Twee of drie bevestigingsmiddelen zijn voldoende om één plank te bevestigen, tot 200 cm lang. Een groot aantal bevestigingsmiddelen op het oppervlak van de panelen zal hun uiterlijk bederven.

Foto balkonbekleding:

Installatie van panelen in het balkon bestaat uit het snijden ervan in verhouding tot de grootte van de latten, het buigen van het bord en het installeren op de muur. Als het paneel vastzit, moet u er lichtjes op drukken of het op het oppervlak kloppen. Bij het bekleden met asymmetrische planken wordt de baan voortbewogen met behulp van persringen.

De laatste twee borden worden niet direct geplaatst. Voor de verbinding met elkaar worden tongen gebruikt, geïnstalleerd in de groeven. Eerst wordt het eerste bord geïnstalleerd, dan het laatste. Zorg in de afwerkingsdoos voor een strakke pasvorm van het canvas op de kist. Om dit te doen, moet u siliconen gebruiken, die wordt gebruikt om de kist te verwerken..

Om te beginnen wordt de omhulling van rechte wanden met panelen uitgevoerd. Daarna is het noodzakelijk om de openingen te omhullen. Als er asymmetrische panelen worden gebruikt, zorg er dan voor dat de planken stevig aan elkaar hechten..

Tip: beveelt aan om alle werkzaamheden samen uit te voeren, dus het is mogelijk om de snelheid van de PVC-balkonbekleding meerdere keren te verhogen.

Hoe een balkon te bekleden met gevelbeplating?

Siding is een materiaal dat wordt gebruikt bij de buitendecoratie van balkons. Een van de voordelen is allereerst de vorstbestendigheid en de weerstand tegen weersinvloeden..

Daarnaast heeft dit materiaal de volgende voordelen:

 • makkelijk te gebruiken;
 • geen schilderwerk of extra verzorging nodig;
 • niet-toxiciteit en weerstand tegen vuur;
 • weerstand tegen corrosie, vervagen;
 • een verscheidenheid aan kleuren, het vermogen om het oppervlak te diversifiëren met accessoires;
 • de mogelijkheid om geventileerde gevels aan te brengen, de aanwezigheid van ventilatie stelt u in staat om het verschijnen van schimmel en schimmel te voorkomen;
 • goede thermische isolatie-eigenschappen;
 • betaalbare kosten.

Een van de belangrijkste materialen die worden gebruikt bij het omhullen van een balkon met uw eigen handen met behulp van gevelbeplating, heeft u nodig:

 • startstrips – vertegenwoordigen het haakmechanisme waarop de eerste rij gevelbeplating is geïnstalleerd;
 • externe en externe hoekkappen – hiermee kunt u de gevelbeplating sluiten, waardoor de aantrekkelijkheid van het uiterlijk van de bekleding wordt verbeterd;
 • raamstrips – platbands, met hun hulp is het mogelijk om de bovenste gevelbeplating te sluiten.

Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden heb je zeker een elektrische boor, waterpas, ijzerzaag, schroevendraaier, mes, tang nodig. Daarnaast moeten hulpmiddelen worden voorbereid, zoals:

 • een boormondstuk van het magnetische type – met zijn hulp worden zelftappende schroeven ingeschroefd, ondanks het feit dat het op verzoek van de meeste fabrikanten raadzaam is om de gevelbeplating met spijkers te bevestigen, met de schroeven kunt u de diepte aanpassen hechting van de gevelbeplating aan het oppervlak;
 • enkele meters vislijn gebruikt door vissers, verschillende zelfgemaakte nietjes, met hun hulp zal het mogelijk zijn om een ​​perfect vlakke basis te bereiken voor het leggen van gevelbeplating;
 • het hebben van een ronde staalborstel helpt je ook om de klus sneller te klaren.

Als je aan de slag gaat, stel jezelf dan op voor aandacht, nauwkeurigheid en ernst. Bovendien vereist de installatie van gevelbeplating een betrouwbare bevestiging aan het oppervlak van het balkon, omdat een per ongeluk gescheurde strook materiaal zal leiden tot de vervanging van de hele gevel.

Houd er rekening mee dat werken op het balkon behoorlijk gevaarlijk is; om het te voltooien, hebt u een montageriem nodig die eerder aan de balkongrill is bevestigd.

Instructies voor het voorbereiden van een balkon voor gevelbeplating:

1. Verwijder eventueel de balustrades van het balkon en verwijder ook de bekledingspanelen. Als er verbindingen zijn met scheuren, moeten deze worden gerepareerd door te lassen..

2. Verwijder de cementcoating terwijl u deze uiterst voorzichtig neerhaalt.

3. Om corrosie op de wapeningsstaven te verwijderen, is het aan te raden deze te bewerken met een staalborstel. Daarna worden ze geverfd en bedekt met een oplossing met anticorrosieve werking..

4. Controleer de vlakheid van de balkonbasis, sluit indien nodig de druppels af met cementmortel.

5. Het is absoluut noodzakelijk om de bovenste borstwering van het balkon te versterken. Voor deze doeleinden is hout of metaal vereist..

6. Op stalen balkons worden rails eerst horizontaal, dan verticaal geïnstalleerd.

7. Het bevestigen van de elastische plastic hoek beschermt de onderkant van het balkon en verbetert de aantrekkelijkheid van de gevelbeplating..

Houd er rekening mee dat tijdens de installatie van de gevelbeplating alleen fabrieksconnectoren en profielen moeten worden gebruikt. Alleen in dit geval zal de coating betrouwbaar en esthetisch aantrekkelijk zijn..

Om de aansluiting van de gevelbeplating op de muur te garanderen, raden we aan om eindprofielen te gebruiken en om de twee vlakken met elkaar te verbinden, worden buitenhoeken gebruikt..

Installatie van het startersprofiel is verplicht. Als u deze regel negeert en de gevelbeplating bevestigt met zelftappende schroeven, wordt het oppervlak bij thermische uitzetting vervormd.

Alleen het centrale deel van het balkon vereist een stevige bevestiging, de rest van de secties worden soepel aan het oppervlak gehecht. Dit is nodig om de vellen materiaal vrij te laten samentrekken en uitzetten. Nadat de buitenafwerking van het balkon met gevelbeplating is voltooid, is het mogelijk om dit materiaal op het balkon te installeren. Hiervoor wordt een kist hout geïnstalleerd en wordt de gevelbeplating geïnstalleerd volgens het bovenstaande schema..

Doe-het-zelf balkonbekleding video: