Blagoslovljen bio

Savjeti za sastanke u vrijeme virusa Covid-19: Kako smanjiti rizik od infekcije

Prvi spoj – kao da već nije dovoljno kompliciran, pandemija korona dodatno nam otežava posao. Jer osim što se nadate da ćete konačno pronaći pravog partnera, u tim razdobljima prirodno želite zaštititi posebno svoje zdravlje. Kako ne biste samo doživjeli lijep, već prije svega siguran datum, saželi smo neke savjete za sastanke koji odgovaraju trenutnoj situaciji s Covidom-19.

Savjeti za sastanke u vrijeme pandemije koronavirusa - čega biste trebali biti svjesni

Savjeti za upoznavanje tijekom pandemije: 1. Provjerite stanje na sastanku

Nosite maske na datume i držite se na distanci kako biste smanjili rizik od infekcije

Prije svega, morate se naravno pobrinuti da vaš datum ne predstavlja visok rizik od infekcije. Uvedena su pravila koja imaju za cilj smanjiti rizik od zaraze Covid-19 među građanima na minimum. Ali ne pridržavaju ga se svi. Zato je važna točka naših savjeta za upoznavanje sljedeća: Raspitajte se o međusobnom pristupu virusu i o tome kako su se dosad nosili sa situacijom. Je li se vaš budući datum pridržavao socijalne distance? Ako ste do sada uspješno ograničavali svoje kontakte i napuštali kuću samo zbog važnih potreba, poput kupovine ili šetnje, a zatim sreli nekoga tko je nastavio živjeti uobičajenim životom bez ograničenja, sva vaša vlastita ograničenja mogla su se brzo pojaviti isprazan.

Romantični sastanak sa sigurnosnim mjerama opreza - kako zaštititi sebe i druge

Pitajte gdje je bio vaš spoj u posljednja dva tjedna. S kim ste se sastali u posljednje vrijeme ili s kim ste u redovitom kontaktu (npr. Medicinsko osoblje, stjuardesa i slično koji su izloženi povećanom riziku)? Važno je i da zamolite osobu da se testira na Covid-19, a zatim da se pridržava potrebne karantene od 2 tjedna. Uostalom, postoji dovoljno slučajeva Covid-19 koji su bez simptoma, ali takvi ljudi su i dalje vrlo zarazni. Ako vaš datum to odbije, možda je bolje preskočiti datum. U isto vrijeme, trebali biste i pripaziti na sebe. Dakle, sljedeća točka naših savjeta za upoznavanje je:

2. Budite sigurni i u sebe

Savjeti za sastanke za siguran sastanak tijekom Corone - prvo ih upoznajte na mreži putem aplikacije

Postavite sebi važno pitanje “Kako se osjećam?” Čak i s najmanjim simptomom koji se može povezati s Covid-19, trebali biste preskočiti datum. Isto vrijedi i ako ste imali kontakt s nekim tko je pozitivan na Covid-19. Ako živite pod istim krovom s nekim iz rizične skupine, preporučljivo je prije sastanka pronaći neko drugo mjesto za privremeni boravak. Naši savjeti za upoznavanje imaju za cilj zaštititi ne samo vas, već i vaš datum, a to je upravo ono što podatke u vrijeme Corone čini toliko drugačijima nego inače – niste odgovorni samo za sebe, već i za druge. Stoga biste trebali dobro odvagnuti isplati li se riskirati.

Stecite nove prijatelje na siguran način putem video poziva

Upoznajte svoje granice!

Još jedna točka u našim savjetima za sastanke je razmisliti o tome gdje su vaše granice. Uspostavite vlastita pravila kako biste se tijekom sastanka zaista mogli osjećati ugodno i opušteno. Ako vam susret licem u lice ili intimniji kontakt predstavlja problem jer se zapravo bojite infekcije, i zabavljanje je beskorisno. Ako ste svjesni koliko daleko ste spremni ići (biste li se držali za ruke ili čak poljubili?), Bit ćete bolje u mogućnosti doći i do ove čudne osobe. Prvi spoj može biti i mrežni spoj – upoznajte se videopozivom putem Facetime -a, WhatsAppa, Skypea ili neke druge aplikacije. I tu možete započeti dobar razgovor za početak i malo se bolje upoznati prije nego što se održi “pravi” sastanak, pa vidjeti bi li se uopće isplatilo.

Savjeti za upoznavanje - virtualno ostvarite prve sastanke

Vratimo se činjenici da ste trenutno odgovorni i za druge. Iako, naravno, nikome niste odgovorni u normalnim okolnostima, tijekom pandemije bilo bi pošteno dati do znanja ljudima s kojima se obično javljate da se viđate s nekim. Na taj način mogu sami odlučiti hoće li u budućnosti privremeno smanjiti kontakt s vama. Otvorenost prema drugim ljudima važna je u borbi protiv pandemije.

Savjeti za upoznavanje: 3. Planirajte siguran sastanak

Prve datume provedite na otvorenom kao zaštitnu mjeru tijekom pandemije korone

Intimno i osobno, ali i dalje s niskim rizikom od infekcije – to su savršene okolnosti i savjeti za sastanke u vrijeme pandemije ne samo za prvi spoj, već i za sve ostale. Ali kako bi to trebalo funkcionirati? Već smo spomenuli jednu mogućnost – virtualni sastanak putem aplikacije. Ovo možda na prvu ne zvuči baš lijepo, ali to je dobar način da steknete prvi dojam o drugoj osobi i bolje odvagnete je li sastanak doista vrijedan. A ne mora biti ni dosadno. Možete zajedno piti vino ili čak igrati igru ​​i na zabavan način otkriti zajedničko mjesto. Savršena priprema za pravi spoj!

Savjeti za upoznavanje - Kako bi datum trebao izgledati za vrijeme pandemije Covid -19

Ako se radije osobno upoznajete, tada je aktivnost na otvorenom bolji izbor u to vrijeme. Idite u šetnju, planinarite, vozite bicikl, krenite na mali obilazak broda, klizanje ili rolanje ili klizanje. Sve su to izvrsni savjeti za upoznavanje koji će vam omogućiti da se dobro upoznate. Sigurno ćete pronaći nešto što će vas oboje privući. Ali ne bi trebao biti previše aktivan. Uostalom, i vi želite biti u mogućnosti razgovarati. Naravno, trebali biste nositi i svoju masku i držati udaljenost. Ali ni to vas ne sprječava da zajedno pojedete ili popijete nešto vani (zdravo, slama!). Prvi sastanci ne moraju biti intimni. Htjeli biste se prvo upoznati.

4. Kad stvari postanu intimnije …

Pronalaženje savršenog partnera unatoč Covid -19 - savjeti za sastanke za mali rizik od infekcije

Jeste li sada imali sigurne spojeve sa zaštitnom maskom, držeći distancu iza sebe i stekli simpatije za vaš spoj? Tada je sasvim normalno da želite poduzeti sljedeći korak. No, koji savjeti za upoznavanje postoje za to? Naravno, čak i tada ne nedostaju zaštitne mjere kojih biste se trebali pridržavati. S jedne strane, oboje biste trebali biti svjesni čega ćete se morati privremeno odreći ako uklonite prethodnu zaštitu. To znači, na primjer, moguću karantenu ili da neko vrijeme ne možete vidjeti neke prijatelje i rodbinu. Da biste mogli bez takvog odricanja, već ste trebali izgraditi izvjesno povjerenje jedni u druge.

Postati intimniji nakon nekoliko sastanaka - na što treba paziti

Sada je također potrebno testiranje, nakon čega slijedi 14-dnevna karantena. Ako se i dalje osjećate zdravo, a test je negativan, možete se ponovno sresti i možda postati intimni. Naravno, to ne znači da postoji zabrana kontakta tijekom karantene. Još uvijek imate aplikacije s funkcijom videochata. Također, slušajte svoj instinkt. Ako mislite da vaš novi poznanik nije iskren, nemojte žuriti. Ako želite nastaviti izlaziti s tom osobom uz zadržavanje socijalne distance, to je sasvim u redu. Nemojte raditi ništa što vam nije ugodno.