balkon

Sretna njega od bambusa – saznajte više o ovom sretnom šarmu!

Sretna briga o bambusu, opletena bijelim loncem

Zašto se Dracaena sanderiana naziva sretnim bambusom i kakvu simboliku ova biljka nosi? Postoji nekoliko razloga za ovaj popularni nadimak Dracaena? Prvo, ova biljka može uspjeti u najtežim uvjetima gdje druge biljke ne bi preživjele. Isto vrijedi i za sreću, stvar je unutarnjih osjećaja i ponekad vam ne treba mnogo da biste bili sretni. Drugi razlog zanimljivog nadimka vezan je uz drevno učenje Feng Shuija. Prema Feng Shuiju, preporučuje se Dracaena sanderiana da oslobodi našu kuću ili ured od utjecaja negativne energije (Qi). U tom pogledu, dracaena je nevjerojatna. Nadahnjuje mir i ravnotežu u vašem domu, uči nas mudrosti o tome koliko fleksibilni i otporni možemo biti na učinke vanjskog svijeta, tako da naši umovi ostaju slobodni i slobodno postoje. Treći razlog za imenovanje sretnog bambusa dolazi jer ova biljka raste vrlo brzo. S jednim ili nekoliko Lucky Bambusa možete stvoriti nevjerojatne skladbe kod kuće koje će donijeti mnogo radosti oku, a također i unijeti puno elegancije u vaš interijer. Naučite sve o Srećna njega bambusa, Simbolika i mogući problemi uzgoja Dracaene sanderiane.

Simbolika sretnog bambusa

Srećne staklene zdjele za njegu s bambusom-voda-crvena-vrpce-stepenice

Sretni bambus iznimno je lijepa ideja za poklon za naše najmilije, poslovne partnere ili za ljude koji se teško odlučuju što će točno kupiti. Biljka se smatra najstarijim čari sreće čovječanstva i dariva se diljem svijeta kao simbol sreće, zdravlja, uspjeha i bogatstva. U Kini i na Tajlandu ljudi vole poklanjati Lucky Bamboo povodom Nove godine ili drugih važnih blagdana. Razlog tome opet leži u staroj Feng Shui doktrini, prema kojoj treba biti okružen prirodnim elementima. Sretni bambus može nam ponuditi interakciju s pet osnovnih elemenata ovog učenja – zemljom, vodom, drvetom, vatrom i metalom, a to ima ljekoviti učinak na okoliš ograničavajući učinke negativne energije. Tumačenje pet osnovnih elemenata, kombiniranih u sustavu, prema Feng Shuiju je sljedeće:

– Zemlja – to je ukrasno kamenje u vazi ili zemlja u loncu;

– voda – ovo je voda u kojoj biljka živi ili voda u koju je uronjena;

– Drvo – ovo je sam sretni bambus, stabljika biljke;

– Vatra – crvena vrpca koja ukrašava vazu ili pojedinačne stabljike;

– Metal – Dekorativna figura koja je pričvršćena na vazu ili sam lonac.

Srećna njega bambusa, Simbolika i problemi

Sretna briga o bambusu-tri razine-porculan-medvjed panda

Opet prema istočnim feng shui pravilima, važno je znati koliko ima bambusovih stupova, to je ono što određuje našu sreću.

– 2 takta donose sreću u ljubavi

– 3 takta donose sreću u životu

– 5 barova donosi zdravlje

– 8 barova simbolizira bogatstvo

– 9 taktova donosi uspjeh

– 21 stup natovaren je posebnim blagoslovom preko kuće.

Ne možete čak ni pokloniti sretni bambus s 4 štapa, opet prema istočnim feng shui pravilima, jer riječ “četiri” zvuči kao riječ smrt na kineskom.

Stoga, ako želite pokloniti Draceanu sanderianu, morate biti oprezni u vezi s porukom koju vaš dar prenosi. Ali kao što sam rekao, sretni bambus smatra se dobrim odabirom poklona, ​​jer ova biljka također simbolično prenosi vaše dobre želje za prosperitet i uspjeh.

Oblik sretnog bambusa

Srećna njega od bambusa okrugla-spiralna-porculanska-posuda-žaba

U cvjećarnicama sretni bambus može se naći u različitim verzijama, vitki bambus, uvijen na vrhu ili savijen u obliku srca, neke stabljike bambusa u skupinama tvore različite oblike, na primjer male piramide i druge kompozicije. Oblik privitka nije relevantan za poruke koje želite prenijeti. To je stvar osobnog ukusa i izraz vaše želje za nečim neobičnim i dojmljivim. S jedne strane, biljku je lako modelirati, ali s druge strane, lako je osjetljiva na vanjske utjecaje, pa morate biti jako oprezni.

Nužni Sretan bambus briga

sretan bambus-njega-ograda-pletenica-šljunak-staklo-posuda-voda

Sretni bambus ne zahtijeva puno održavanja. Biljka zahtijeva prekrasnu vazu, s ukrasnim kamenjem raspoređenim na dnu, i vodu, naravno. Ako će vaša dracaena uspijevati u loncu, potrebno je dobro tlo. U oba slučaja biljka ne voli izravnu sunčevu svjetlost (sretni bambus također može uspjeti na umjetnom svjetlu). Zalijevajte tek nakon što se gornji sloj zemlje osuši. Dracaena sanderiana ne smije biti izložena propuhu. Optimalni temperaturni raspon od 18 ° C do 25 stupnjeva C..

Ako vam je dracaena prerasla, možete je presaditi u veći lonac ili orezati kako biste smanjili količinu lišća.

Mogući problemi u uzgoju Dracaena sanderiana

lucky bamboo desk kućni ured šarene perle

Žutilo lišće. Jedan od razloga za žuto lišće može biti izravna sunčeva svjetlost, što znači da biljka nije na pravom mjestu. Prisutnost veće količine klora u vodi također može uzrokovati to. U tom slučaju bilo bi poželjno zalijevati biljke kišom ili flaširanom vodom i premjestiti ih na drugo mjesto dalje od prozora.

Listovi postaju smeđi. Razlog tome može biti suh zrak u kući ili nedovoljna vlažnost u prostoriji. Ne zaboravite da je prirodno okruženje dracaene tropska šuma. Stoga je u ovom slučaju bolje poprskati lišće dracaene vodom, definitivno će se osvježiti.

u kombinaciji s bijelim ljiljanom

lucky bamboo deco stolna staklena vaza bijeli ljiljan

Žutilo stabljike biljke od korijena prema gore – to znači da biljka ima previše gnojiva u vodi. U tom slučaju ne biste trebali gnojiti biljku nekoliko mjeseci.

Zatamnjenje korijena. Zdrava biljka Dracaena sanderiana ima crvene ili narančaste korijene. Kad korijenje postane tamnije, na primjer smeđe ili crno, to znači da se biljka raspada i jedini način da je spasite je izrezati bolesni dio dva centimetra dublje.

Alge u vazi sa sretnim bambusom. Ako je vaza sa sretnim bambusom na izravnoj sunčevoj svjetlosti, moguće je da će se u vodi razviti zelene alge. Ovaj problem možete riješiti temeljitim čišćenjem vaze svakih 1-2 tjedna.

Oprez: Sretni bambus može biti opasan za kućne ljubimce i malu djecu, lišće mu je blago otrovno. Ako želite biti tihi, stavite biljku na mjesto koje je teško dostupno za djecu i kućne ljubimce, gdje oni ne mogu doći do nje.

Imate li i vi sretan bambus kod kuće? Osobno već godinama imam Lucky Bamboo, ali sada želim kupiti malu piramidu od bambusa. Mislim da je ideja stvarno sjajna! A ti?

 Svadbeni buket sa sretnim bambusomSrećni spirale za njegu bambusa buket zeleni šarm za sreću

crno ukrasno kamenje u vazi

lucky bamboo care staklena vaza četvrtasti crni kamenčići

5 štapića u loncu

Lucky Bamboo Care Vaza Pet šipki šljunčani pod

Četvrtasta staklena vaza     Sretna ideja za poklon od šljunčane staklene vaze za njegu od bambusa

5 barova simbol zdravlja

Sretan simbol zdravlja pet barova za njegu

Srećna piramida od bambusa

Srećna žaba od školjke za njegu od tri sloja

crvena vrpca simbolizira vatru

Lucky charm lucky bambusova vaza od stakla tri faze njege  Sretni stol od kante s bijelim poklonom od bambusa

lucky bamboo darovni oblik heart šljunak staklena vaza kvadrat

Srećno kamenje od staklene zdjele od pet slojeva od bambusa   tri štapića srećni bambus simbol sreće simbol sreće život

Srećne biljke od bambusa štapovi kućni ukrasi za sto crna vaza

Srećne pletenice za njegu od bambusa oblikuju crno šljunčano kamenje

Sretni zen ambijent u obliku kante za njegu od sretnog bambusa

dva štapa sreća bambus simbolika ljubav sreća

zen ambijent kuća lucky bamboo care keramička vaza

Srećna keramička zdjela od slona sa simbolikom bambusa