Automobili, muški svijet

Izrada modela od karbonskih vlakana – automobil KNC Regera iz Koenigsegga

sportski automobil sportski automobil u crnoj boji s prednjim vratima inovativnog dizajna

Švedski proizvođač Koenigsegg proizveo je prvi automobil na svijetu s modelom od karbonskih vlakana, koji je u potpunosti izrađen od materijala “Naked Carbon” – KNC. Vaše posebno izdanje – prekrasan sportski automobil Regera – zaista je nešto posebno. Razlika između ovog modela i onih koji su prodani prošle godine je tehnologija ugljičnih vlakana. U KNC -u se ne koriste boje ili alternativni premazi na površini ugljika. Tanki sloj epoksida, koji obično prekriva ugljični komad otvrdnut u autoklavu, pažljivo se uklanja ručnim poliranjem. Ovo je izuzetno osjetljiv proces. Jedan previše udarac može uništiti vidljivu strukturu tkanine ispod tankog epoksidnog sloja.

Impresivna izgradnja modela od karbonskih vlakana

Kamera s logotipom švedskog proizvođača automobila Koenigsegg s tehnologijom ugljičnih vlakana

Svaka je ploča pažljivo brušena i polirana ručno kako ne bi oštetila dragocjenu tkaninu. Nakon ovog dosadnog procesa, zapravo možete osjetiti mrežu ugljikovih vlakana dok rukom prolazite po vanjskoj strani.

sportski automobil u crnoj boji sprijeda impresivan dizajn izrađen u potpunosti od ugljičnih vlakana

Budući da na automobilu nema boje ili prozirnog laka, a tanki epoksidni sloj je brušen, model od ugljičnih vlakana zapravo je 20 kg lakši od obojenog Koenigsegga. KNC Regera, koja je nedavno isporučena svom vlasniku u Švicarskoj, prvi je Koenigsegg koji je ikada proizveo ovo ekstremno i uzbudljivo rješenje. Dakle ovo je definitivno zapanjujući automobil koji zaslužuje svačiju pažnju.

tehnologija motora i ovjes s gumama iz modela od karbonskih vlakana

Krajnji rezultat je upečatljiv novi izgled za izradu modela od karbonskih vlakana. Karoserija automobila brzo se hladi jer je materijal čisti ugljik. Proizvođač automobila ovo je upotrijebio umjesto izolacijskog sloja epoksida ili boje s ugljičnim vlaknima ispod. Sjaj poprima metalni grafitni izgled jer je svaki niz grafita sada potpuno izložen.

model od ugljičnih vlakana konstrukcija knc regera auto iz logotipa ugljičnih vlakana koenigsegg

Ovu podebljanu specifikaciju – prvu za Koenigsegg i, koliko znamo, prvu na svijetu – naručio je i specificirao švicarski trgovac Carage. Nakon salona automobila u Ženevi u ožujku 2019., bit će i veliko otvaranje Caragea.

Inovativni dizajn

sportski automobil sportski automobil u crnoj boji s bočnim vratima s krilnim vratima

Koenigsegg je nekoliko godina usavršavao izradu modela ugljičnih vlakana kao metodu. Marka je također u velikoj mjeri primijenila materijal na dijelove poput kotača, krila, iverja, krilca i upravljača. Prije nego što su se odlučili za cijeli automobil, uzorci su bili izloženi ljetnoj vrućini i suncu, kao i mokro i hladno zimi. Komadići su također držani na otvorenom nekoliko godina kako bi se osiguralo da elementi ne utječu negativno na zadivljujuću površinu.

sportski automobil sportski automobil u crnoj boji s dvostrukim vratima na stražnjoj strani švicarski trgovac poklopac poklopca motora

Dijelove od ugljičnih vlakana Koenigsegg proizvodi na tri različita načina:

– Vanjske ploče se bruse, a zatim oboje bojom, prozirnim premazom ili kombinacijom obojega.

– Neki dijelovi ugljikovih vlakana ispod haube imat će polirani epoksidni sloj, stvarajući učinak sličan onom prozirnog premaza.

– Većini dijelova ispod haube i unutrašnjosti uklonjen je epoksid, a zatim poliran do sirovog ugljika.

sportski automobil unutrašnjost sportskog automobila s kožnim sjedalima i upravljačem od karbonskih vlakana

Vrlo osjetljiv proces koji uključuje i brušenje i poliranje. Granica pogreške je iznimno dobra i može rezultirati savršenim, sjajnim završetkom ili pokvariti niti izloženih ugljikovih vlakana. Ovaj posljednji postupak prvi put se koristi za eksterijer u izradi modela od ugljičnih vlakana.

luksuzni automobil sportski automobil natrag švicarski trgovac carage

Zanimljiva prednost KNC -a je ta što su boje mnogo mekše od izloženog ugljika. U usporedbi s konvencionalnim površinskim tretmanima, površina je manje osjetljiva na kamenu mrvicu i oštre predmete. Izrada modela od karbonskih vlakana zahtijeva apsolutno savršen proizvodni alat za samo usavršavanje dijelova.

koenigsegg logo od ugljičnih vlakana polirana površina s premazom od ugljičnih vlakana

Nepotpune površine ne mogu se zagladiti, prilagoditi ili izravnati na završnoj ploči karoserije. Stoga svaka ploča mora biti savršena prije nego što se razmotri za upotrebu u automobilu KNC. Činjenica da je takav proces uopće moguć pokazuje krajnje tolerancije i kontrolu kvalitete proizvodnje tvrtke Koenigsegg.