arhitektura

Renoviranje kuće s popisa – kombinirajući modernu arhitekturu i tradicionalni arhitektonski stil

tradicionalna arhitektura iz prošlih radničkih kuća s bijelim elementima

Ako želite obnoviti dom iz II. Stupnja, ovo je izvrstan primjer za to. Ovaj bivši radnički dom nalazi se na uglu dvije ulice u australijskom Fremantleu. Arhitektima je poslužio kao uzbudljiva baza za izgradnju moderne obiteljske kuće. Koncept je bio očuvanje i isticanje postojeće kolibe.

Obnovite i revitalizirajte kuću sa spiska

vanjska fasada s velikim prozorom i garažnim vratima s ulične strane

Kuća se sastoji od odvojenog ureda i spavaće sobe. Vlasnik ih može iznajmiti u budućnosti ako želi. Visoko polirane površine mramora “Nero Marquina”, bijelog oksidnog betona i sjajnog crnog drveta stvaraju dramatičan kontrast sirovim i mat površinama kuće. Dakle, došlo je do namjernog kontrasta koji se odnosi na izvorne materijale sa suprotnom površinom. Vlasnici su namjeravali koristiti obližnje parkove i kafiće kao produžetak pri renoviranju svog doma iz I. stupnja.

Obnovite klasičnu arhitekturu na moderan način

vanjsko područje s integriranim spremnicima za roštilj i biljke

Naredba je zahtijevala modernu obiteljsku kuću koja bi ostala vjerna popularnoj radničkoj kući i još uvijek dobivala funkcionalne i uzbudljive dodatke. Iz tog je razloga bilo minimalnih intervencija, što također možete učiniti prilikom renoviranja kuće s II. Stupnja.

strop s crnim drvenim letvicama i modernom rasvjetom s led svjetlima

Takve promjene uključivale su postavljanje krovnih prozora u hodniku, pretvaranje postojeće otrcane kuhinje i kupaonice u veću kupaonicu obiteljske veličine. Osim toga, arhitekti su obnovili kupaonicu i izvorno okruglu verandu, kao i opće restauratorske radove.

fasada kuće od stakla od opeke i metala renovira modernu kuću sa spiska

Vlasnici su angažirali arhitekta baštine Phillipa Griffitha za izvođenje projekta i oni su prihvatili njegove preporuke. Jedina promjena na postojećim vanjskim zidovima bila je proširenje postojećeg otvora za povezivanje s novim tvornicama.

Sudoper od crnog mramora s ogledalom u kupaonici

Tim je također sakrio zidove nove zgrade ispod postojeće strehe. Kuhinja, unutarnje dvorište, ured, garaža, kao i spavaća soba i kupaonica na gornjoj etaži tvore novo djelo, za koje su arhitekti uspjeli obnoviti navedenu zgradu.

Funkcionalni dizajn minimalističkog životnog prostora

dnevni boravak s TV -om preko kamina i slikama

Podjelom stambenog prostora, gornji ured i spavaća soba mogu se ubuduće iznajmljivati ​​na zahtjev. Ured u prizemlju trebao je biti veličine i oblika u skladu sa susjednim poslovnim zakupima u Georgeovoj ulici. Visokokvalitetni materijali temeljeni na postojećem jeziku regije također su bili od odlučujuće važnosti za očuvanje karaktera ulice.

Radna soba sa stolicom i monitorima u crno -bijeloj tehnici s betonskim podom

Ugaoni parapet ureda odnosi se na krovnu liniju izvorne kuće. Potiskivanje visine zgrade u središtu mjesta povećava se preko ulice. Na taj se način poravnava prema istoku. Materijalnost povezuje projekt s njegovim kontekstom.

Kombinirajte letvice izrađene od metala i opeke i obnovite navedenu zgradu

Zidanje od crvene opeke zauzima postojeće elemente spoja, dok betonski nadvoji moderno tumače nekadašnje nadvoje kolibe. Trobojni, ostakljeni zid od crvene opeke, postavljen u ombre uzorku, obavija ured i poigrava se s tradicionalnim crvenim tonovima kuće. Gornja obloga od ugljena i aluminija trebala se pomaknuti u pozadinu i dominirati na razini ulice.

unutarnje dvorište i prijelaz u modernu kuhinju s kuhinjskim otokom i kliznim staklenim vratima

Ključ ugovora s kojim su arhitekti uspjeli obnoviti tako nabrojanu kuću bio je osjećaj prostranosti na malom imanju. Vidne linije od ulaza kroz unutarnje dvorište do niza kuća bile su odlučujuće za dizajn.

dugi hodnik u klasičnom građevinskom stilu s podom od dasaka i bijelim zidovima

Spušteni tamni strop čini prijelaz iz zgrade u kuhinju s višim stropom. Pragovi razine i odgovarajuće podne obloge također idu od kuhinje do unutarnjeg dvorišta. Skladišni prostori u postojećim spavaćim sobama također moderniziraju kuću na respektabilan način. Ogrtači se ne naslanjaju na postojeće površine.

Obnovite vanjski prostor i kuću sa spiska

proširenje kuće moderna obiteljska kuća od stare kuće kuća zid od opeke

Uređenje je stoga bilo predviđeno kao proširenje arhitekture. Arhitekti su projektirali različite umetke, poput ribnjaka i betonskog roštilja. Potonji je zapravo bio doslovni produžetak prizemlja.

Mramorni stol za blagovanje i umjetnička djela na zidovima u kuhinji

Dizajner namještaja Jack Flanagan dobio je narudžbu za izradu skulpturalne metalne baze za samostojeći mramorni blagovaonski stol. To se savršeno uklapa u fiksni element namještaja. Steeleovi proizvođači čelika & Co. pomogao je u izgradnji okomitih žaluzina koje filtriraju zapadno sunce do spavaće sobe na katu i drugih prilagođenih čeličnih elemenata.

*Web stranica arhitekata

Zadržani arhitektonski stil s drvenim kaminom i modernim namještajem u dnevnoj sobi

pločice u kupaonici u kombinaciji s mramornim umivaonikom s crnom slavinom

Tlocrt kuće na popisu za renoviranje kuhinje

Obnovite skicu i tlocrt cijele navedene zgrade