arhitektura

Obloga od trske za vanjsko pročelje – minimalistički dizajn s održivim materijalima

obloga od trske izvan fasade sunčeva svjetlost bazen leže drvo travnjak eko apartmani

Cijeli hotel nalazi se uz plažu Tristinika u Grčkoj, a fasade Eco apartmana obložene su trskom. Ploče su izrađene od lokalnih materijala koji rastu na hotelskim površinama. Ploče od trske skrivaju iza sebe staklene prozore od poda do stropa, stvarajući mekšu, suptilniju i ne reflektirajuću fasadu koja se stapa s prirodnim okruženjem. U isto vrijeme, klizne letvice osiguravaju zaštitu od sunca i privatnost, jer to omogućuje gostima da svoje balkone pretvore u privatne vanjske prostore.

Praktična obloga od trske za prirodnu udobnost

obloga od trske van fasada sunčeva svjetlost bijeli eko apartmani ulaz šetnica šljunak

Vanjsko pročelje također sadrži okomite drvene daske koje označavaju privatni ulaz u svaki apartman. Iz tog razloga drvena fasada blokira izravnu sunčevu svjetlost i omogućuje da morski povjetarac cirkulira kroz stanove. Sobe stanova ulijevaju se jedna u drugu, a ogromna klizna staklena vrata zamagljuju granicu između unutarnjeg i vanjskog dijela.

travnjak fasada okvir od trske konstrukcijski čelični vrtni namještaj terasa balkon betonski zidovi klizna staklena vrata ploče

Otvoreni tlocrt i njegova orijentacija djeluju zajedno s fasadama i hlade interijere tijekom ljetnih vrućina. Budući da novi eko apartmani nadopunjuju postojeći hotel, trebalo je uzeti u obzir postojeće zgrade i smjer gledanja.

hotelska soba krevet stropni ventilator betonski zid vanjska obloga trska prijenosno računalo drvena stolna lampa flat screen tv

Svaki tlocrt apartmana je okrenut i pomaknut radi optimalne orijentacije unutar zgrade. Dizajn je uključivao lokalne materijale i radnu snagu, kao i ručno izrađen namještaj i podove. Nadalje, konstrukcijski čelik korišten je za okvir i montažne betonske dijelove za sve zidove i pregrade. Vrijeme izgradnje na gradilištu bilo je približno 4 mjeseca za 900 četvornih metara.

Tradicionalna gradnja s modernim elementima

vanjska terasa balkon drvena obloga zaštita od pada letvica siva vrata

Eko apartmani izgrađeni su 2018. godine i već su se etablirali kao omiljeno mjesto brojnih turista. Mješavina su jedinstvenog minimalističkog dizajna, ekološke prihvatljivosti i gostoljubivosti. Apartmani nude prostrane dvokrevetne i trokrevetne sobe, koje su samo nekoliko koraka udaljene od idilične plaže Tristinika.

obloga od trske vanjska fasada sunčeva svjetlost bazen bazen pločice prostor za opuštanje travnjak eko apartmani pločnik ulična svjetiljka

To je mali obiteljski dizajn hotel u vlasništvu obitelji putnika koji su jako zaljubljeni u lokaciju i okolicu. Tamo možete uživati ​​u suncu, ležati na plaži i, što je najvažnije, osjećati se kao kod kuće. U odmaralištu ćete pronaći i restoran sa samoposluživanjem, konobu, bar na bazenu i bar na plaži.

Ekskluzivno dizajnirani interijeri

spavaća soba bračni krevet slikanje podvig svjetlo crni stražnji zid

Eco Suites nisu tipične hotelske sobe i dizajnirane su za jedinstven osjećaj življenja. Za gradnju su arhitekti koristili samo prirodne i održive materijale, što se vidi iz obloge od trske i drvene fasade.

minimalistički dizajn dizajn interijera kauč fotelja održivi materijali

Ugrađeni solarni paneli također opskrbljuju toplu vodu 24 sata dnevno. Inteligentni kinetički arhitektonski elementi sprječavaju izravnu sunčevu svjetlost iz zgrade. Ugrađeni stropni ventilatori osiguravaju maksimalnu prirodnu ventilaciju unutrašnjosti.

*Web stranica arhitekata

obloga od trske izvan fasade sunčeva svjetlost bazen ležanje stablo travnjak eko apartmani drveni pod hodnici

drvena klupa šareni jastuci zaštita od sunca privatnost stol stolica trska obloga sjenilo

obloga od trske vanjska fasada sunčeva svjetlost bazen bazeni pločice prostor za opuštanje travnjak eko apartmani suncobrani

spavaća soba bračni krevet slikanje podvig svjetlo crna stolica na otvorenom

kuhinja minimalistička viseća lampa stolice betonski zidovi sudoper ploče za kuhanje aparat za kavu kuhinjski pribor

kupaonica pregradni zid staklo tuš ogledalo betonski zid vanjska obloga drvena lavabo umivaonik

fasada obložena trskom eko ​​apartmani tlocrt dizajn interijera tlocrt