arhitektura

Moderna ljetna kuća koja se lako održava imitira okolinu

Moderni ljetnikovac na otoku Skatoz od Filter Arkiteketera iz Osla

elegantna kuća na plaži za jednostavno održavanje

Ova moderna Ljetna kuća nalazi se u Skatoyu, otoku u prekrasnom arhipelagu na južnoj obali Norveške. Ovaj uzbudljivi projekt uključivao je obnovu stare rezidencije. Izvorna kuća nije se mogla obnoviti jer je njezina konstrukcija bila potpuno trula. Novonastali Ljetna kuća ima moderan oblik koji na inovativan način oponaša okoliš.

Moderna ljetnikovica ekološki prihvatljiva

obalna drvena kuća u Norveškoj

Vlasnik kuće postavio je standard jednostavne njege Ljetna kuća. Rezultat je struktura koja oponaša otočko kamenje i floru. Krov je napravljen od Seduma – s jedne strane je ekološki prihvatljiv, s druge strane nudi visokokvalitetnu zaštitu od ljetnih vrućina i izolaciju zimi. Glavna struktura kuće sastoji se od kamenih zidova i drvene obloge. Konstrukcija se pokazala otpornom na vremenske uvjete i lakom za njegu. Drveni elementi na fasadi vremenom stare i izgledaju sve prirodnije. Da Ljetna kuća ima jednostavan geometrijski oblik, ali izgleda mnogo prirodnije zahvaljujući korištenim materijalima.

Moderna arhitektura s niskim održavanjem – ljetnikovac u Norveškoj

kuća na plaži za održavanje - drveni zid

moderna kuća na moru - drveni zid

Kako se često događa, vlasnik kuće zatražio je jednu Ljetna kuća, u kojima se vanjsko i unutarnje stapa jedno u drugo. U konačnici, prekrasno područje bilo je glavni razlog zašto je to tako Ljetna kuća sagrađena je upravo tamo. Arhitekti su se suočili s izazovom projektiranja kuće otvorenih vrata s privatnim prostorom. Prostrani dnevni boravak nudi prekrasan pogled, dok dva pametno dizajnirana volumena skrivaju dobro zaštićeno privatno područje s terasom na drugom katu. Na ovaj je način ljetnikovac koji se lako njeguje otvorena i istodobno privatna rezidencija za ljeto.

S Jaza

moderna kuća na plaži - terasa

Kamena fasada u modernoj obalnoj kući koja se lako održava

moderan, uzbudljiv ekološki dizajn kuće - kuća u Norveškoj

moderna spavaća soba s drvenim zidom

ekološki dizajn kuće - kuća u Norveškoj

Dekoracija u modernoj kući na plaži

moderan ekološki dizajn kuće

moderna bijela kuhinja

moderan dizajn kuće - kuća u Norveškoj

Plan izgradnje kuće na plaži koja se lako održava u Norveškoj

Plan izgradnje obalne kuće u Norveškoj