arhitektura

Moderna arhitektura – nevjerojatan centar za posjetitelje u Norveškoj

Restoran i usluga Trollwall autor Reiulf Ramstad Arkitekter

Troll Wall - restoran i usluga u Norveškoj

Reiulf Ramstad Arkitekter je arhitektonska tvrtka sa sjedištem u Oslu, Norveška. Njihov cilj je stvoriti odvažne moderne dizajne s jasnim konceptom. Osim zgrada, bave se uređenjem prostora, interijerom i namještajem te smatraju da bi svaki od ovih elemenata trebao biti u skladu s ostalim.

Dizajn i okoliš stapaju se jedno s drugim

moderna arhitektura - centar za posjetitelje, Norveška

Da Restoran Trollwall i usluga je moderan nevjerojatan centar za posjetitelje Dovršeno iz studija 2011. Nalazi se u podnožju Troll Zida u Trollveggenu, Møre og Romsdal, Norveška. Lokacija je među norveškim prirodnim atrakcijama i pruža prekrasan ambijent za projekt. Zgrada se nalazi u blizini autoceste za dobrobit vozača i putnika. Izgleda kao rekreacijsko područje s restoranom i prostorom za opuštanje. Arhitekti ovoga moderan centar za posjetiteljeVjeruju da bi struktura trebala reagirati u kontekstu u kojem je izgrađena, pa slijede ovaj izraz kako bi stvorili svoj projekt. Rezultat njihovih napora je zgrada koja ima zanimljiv suvremeni dizajn i komunicira s okolišem.

nevjerojatan centar za posjetitelje sa staklenim dizajnom

moderna arhitektura Reiulf Ramstad Arkitekter

Ovaj moderan centar za posjetitelje poziva nas u atraktivno moderno pročelje, prekriveno drvom i staklom. Arhitektonski plan je jednostavan, ali fleksibilan s ukupnom površinom od 700 m². Struktura je prekrivena zanimljivim krovom koji je nekoliko puta nagnut u različitim smjerovima, odražavajući divlju siluetu planine. Sama planina zajedno s ostatkom prirodnog krajolika ogleda se u ostakljenim dijelovima pročelja. Najhrabriji dio zgrade je njezino zapadno pročelje koje se uzdiže više od ostatka građevine. Odvojen je u dva vrha, svaki prekriven kosim drvenim krovom, stapajući se s ostatkom krovne konstrukcije. Opći izgled i osjećaj Trollwall restorana i usluge jedna je od živahnih novogradnji izgrađenih u još živahnijem okruženju. Ovaj nevjerojatan centar za posjetitelje odgovara kontekstu mjesta i iznad svega nudi udobnost svojim posjetiteljima.

Napisala K.H. Christova

 Moderna arhitektura u NorveškojCentar za posjetitelje Troll Wall - istočna fasada

Tamno drvo i staklo nadopunjuju dizajn

moderna arhitektura - čarobno okruženje

3D model nevjerojatnog centra za posjetitelje u Norveškoj

moderan restoran u Norveškoj - 3D model

Model Reiulf Ramstad Design

Arhitektonski planovi

Plan nevjerojatnog restorana

Plan Troll Wall - središnja fasada posjetitelja

Arhitektonski plan restorana Troll Wall u Norveškoj

moderan arhitektonski plan restorana Reiulf Ramstad