arhitektura

minimalistička arhitektura u šumi

minimalistička arhitektura u šumi

Autor Hilberink Bosch Architects iz Nizozemske

minimalistička arhitektura kuće - šumska kuća

Sastav ovog uzbudljivog Kuća u minimalističkom arhitektonskom stilu temelji se na ideji srušenog stabla i podsjeća na građevinsku skulpturu. To je bilo na rubu skupog i lijepog šumovitog područja Šumska kuća zamišljen kao odnos između dva bitna geometrijska oblika. Baza izgleda kao L-oblik i predstavlja ravnu liniju prikazanog srušenog stabla, “uravnoteženo” na vrhu.

Hilberink Bosch arhitekti – Šumska kuća noću

Hilberink Bosch Architects - minimalistička arhitektura

U ovom slučaju je tako minimalistički arhitektonski stil prikriva i otkriva u isto vrijeme. Odjeljak u obliku slova L sadrži dnevni boravak tijekom dana. Stoga je zid okrenut prema ulici solidnog izgleda i neprobojan, tako da se stanovnici osjećaju vrlo ugodno. Nasuprot tome, područja s pogledom na vrt i šumu ostaju neometana, budući da veliki ‘stakleni zidovi’ povezuju dnevni boravak i terasu. Ovaj izdašan rad na prozorima osigurava da dizajn interijera iz Šumska kuća preplavljeno je dnevnim svjetlom, s naglaskom na osjećaju prostora. Neutralni i bijeli dizajn interijera jamči da je ovaj učinak maksimalan i da se pozornost posvećuje estetskoj kvaliteti korištenih materijala u minimalističkom dizajnu upravlja se.

minimalistička arhitektura iz šumske kuće

Hilberink -Bosch - minimalistička arhitektura

Dizajn kutne kuće očito je u potpunoj suprotnosti s prirodnim okruženjem. Međutim, različiti se lijekovi koriste kako bi se zadržali ekstremi minimalistička arhitektura je povezan s njihovom okolinom. Vodoravni elementi konstrukcije – stupovi, nosači, čak i raspored drvenih obloga – svi stvaraju vizualnu vezu sa drvećem u šumi. Čak i od poda do stropa i staklenih prozora, sve odražava prirodni svijet vani. To omogućuje da se slika šume prirodno spoji s arhitekturom, kao u nizu složenih okvira za slike.

Waldhaus – minimalistički arhitektonski stil izvana

minimalistička arhitektura - u dvorištu

Sve privatne sobe, tj. H. spavaće sobe i kupaonice pametno se nalaze iza zgrade. Ova drvena konstrukcija postupno se proteže prema gore i završava kao krov koji dramatično visi iznad terase. Ovaj raspored također stvara snažnu vizualnu vezu između unutarnjih i vanjskih prostora Šumska kuća.

Kuća u šumi očito je osmišljen kako bi stanovnicima pružio značajnu zaštitu i potpuno uživanje u ugodnom okruženju.

S Jaza

minimalistički dizajn iz šumske kuće

minimalistički arhitektonski stil - kamin

minimalistički dizajn interijera - šumska kuća