arhitektura

Lagana fasada i staklo od klinker opeke karakteriziraju arhitekturu ove kuće u Bellportu

Lagani klinker cigla fasadni prozor pročelja ravni krov kuća travnjak stablo

Prekrasna kuća koju vam danas predstavljamo izgrađena je na južnoj obali Long Islanda i zadivljuje svojim prekrasnim položajem. Pogled na plovni put i brodove u prolazu otvara se iz kuće i vrta. S obale se pak otkriva pogled na kuću i njezinu svijetlu fasadu od opeke od klinkera sa staklenim pročeljima. Kuća s ravnim krovom prekida stabla i služi kao neka vrsta svjetiljke između njih nakon zalaska sunca. U toplim ljetnim danima možete se kupati u velikom bazenu, a za zimske dane svijetla fasada od klinkera služi kao dobra toplinska izolacija.

staklene fronte pogled na vanjski vrt bazen

Kuću je projektirao arhitekt Toshihiro Oki i zamišljen je kao mjesto društvenog susreta vlasnika i njegove obitelji i prijatelja. Ulaz u kuću, dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja dijele zajednički prostor i smatraju se društvenim središtem kuće. Klizna staklena vrata povezuju ovaj otvoreni prostor s terasom i vrtom i omogućuju besprijekoran prijelaz iznutra i izvana. Kuća i pripadajući vrt s bazenom nude mnoge mogućnosti zabave za stanovnike i njihove goste. Tamo se možete opustiti vikendom i oporaviti od dugog radnog tjedna.

kuća s ravnim krovom svijetli klinker fasada staklo skladna veza

Unutra kuća ima ukupno pet spavaćih soba, svaka s vlastitom kupaonicom. Na taj način gosti mogu sačuvati svoju privatnost. Prozori od poda do stropa u svakoj spavaćoj sobi omogućuju pristup vanjskom dijelu i nude prekrasan pogled na okolicu. Na drugom katu kuće nalazi se samo jedna spavaća soba koja ima svoju krovnu terasu s baldahinom i prekrasnim pogledom.

Kuća s ravnim krovom, svijetla fasada od klinker opeke, travnjak, pogled na ocean

Svijetla fasada od klinkera izrađena je od posebne opeke otporne na slani vlažni zrak i hladnoću zimi. Stoga služe kao dobra toplinska izolacija koja doprinosi učinkovitijem grijanju i hlađenju. Opeke ne slijede točan uzorak i stoga stvaraju jedinstven izgled. U nekim prostorijama fasada se također stapa s interijerom i postavlja lijepe akcente u unutrašnjost.

svijetla fasada od opeke od klinkera izvana pogled na prozore od poda do stropa

Podovi su postavljeni pločama od sedrenog prirodnog kamena, ispod kojih je postavljeno podno grijanje. To znači da se kuća može optimalno zagrijati u jesen i zimi unatoč prozorskim pročeljima. Osim toga, sedra ima lijep, prirodan izgled koji se izvrsno usklađuje sa svijetlim ciglama.

hodnik od poda do stropa prozor šareni mural

svijetle spavaće sobe vrtne zavjese od poda do stropa s pogledom na spavaću sobu

spavaća soba privatna terasa drvena ograda stakleni zid

spavaća soba drvena obloga zidni prozor od poda do stropa

svijetle klinker fasadne vrtne biljke

hodnik između zgrada, klizna staklena vrata, svijetle klinker opeke

klinker zid svijetlo bijela vrata

lagane klinker opeke unutar modernih zidnih dizajna sedrenih podnih ploča

svijetle klinker fasade stan krov kuće vrtne biljke

kuhinja metro pločice kuhinja stražnja stijenka ploče od nehrđajućeg čelika kuhinjski otok

spavaća soba drugi kat terasa krovište

Moderni stakleni zidovi kuća s ravnim krovom travnjak bazen

svijetle klinker fasadne prozorske fronte u boji akcenti rasvjeta

zemljište kuća bellport

prizemlje tlocrt sobe bazen kuća bellport

drugi kat tlocrt zvonika kuća

* Projekt autora Toshihiro Oki arhitekt