arhitektura

Kuća sa staklenim pročeljem prema terasi: Moderna vila usred prirode

kuća sa staklenim prednjim stepenicama travnjak

Brbljavi potok, cvrkut ptica i buka vjetra: život usred prirode za mnoge je apsolutni san. Obitelji se ovaj san ostvario – predstavljamo vam modernu vilu koja se nalazi usred šumovitog područja. U skladu sa slikovitim područjem, vlasnici kuća željeli su stvoriti vlastitu oazu mira i spokoja i diviti se prekrasnoj prirodi bez odricanja od udobnosti obiteljske kuće. Krajnji rezultat ne samo da fascinira modernim dizajnom fasada, već i ocjenjuje s ekološki prihvatljivom arhitekturom. Pasivna kuća sa staklenim pročeljem nudi sve što se može očekivati ​​od kuće za odmor i još mnogo toga: predstavljamo vam kuću na mostu.

Kuća sa staklenim pročeljem: moderna fasada od betona, prirodnog kamena i stakla

gradeći kuću sa staklenim prednjim poljem usred prirode

Talentirani arhitekti tvrtke ArchLab angažirani su za projektiranje i stvaranje suvremene, moderne zgrade za obitelj. Prema specifikacijama vlasnika kuća, na imanju bi se trebao stvoriti potok. Valovita voda nesumnjivo ima umirujući učinak, no zajedno s blago nagnutim terenima predstavljala je izazov za arhitekte.

održivo izgraditi kuću sa staklenim pročeljem u dva volumena

Na kraju su se odlučili za dvije zasebne zgrade – prva, veća je za smještaj obitelji, dok druga služi kao kuća za goste. Pokrivena betonska vrtna staza stvara vezu između dvije kuće. Stoga ništa ne priječi ugodnom odmoru za više od osam osoba.

Kuća sa staklenim pročeljem: Ekološki prihvatljiva konstrukcija

kuća sa staklenim prednjim dizajnom fasade pasivne kuće

Ekološki prihvatljiva gradnja također obećava ugodan boravak: arhitekti su pokušali uklopiti prirodu. Na primjer, umjesto da sruše četinjače, projektirali su terasu oko sebe. Prostrana terasa na južnoj strani kuće, postavljena recikliranim drvom, obećava mnogo ugodnih sati na otvorenom. Dio terase je natkriven – tamo vrtni namještaj od materijala otpornih na vremenske uvjete čini udoban dnevni boravak, dok kamin na drva na otvorenom pruža ugodnu toplinu u hladnim ljetnim večerima.

kuća sa staklenim prednjim zidom od prirodnog kamena, ostakljena betonom

Kuća sa staklenim pročeljem otvara se prema jugu prema prekrasnom krajoliku i propušta tople zrake sunca u dnevne sobe. Prozirne zavjese pružaju potreban zaslon za privatnost i istovremeno štite prostor za dnevni boravak i spavanje od znatiželjnih očiju. Staklena fasada ima nekoliko vrata tako da je vrtu pristupačno iz svih prostorija. S druge strane, vila je zatvorena prema sjeveru – betonski zidovi, djelomično obloženi prirodnim kamenom, štite od jakog vjetra u jesen i zimu.

kuća sa staklenom terasom prekrivenom drvetom

Mali prednji vrt dizajniran je što je moguće bliže prirodi – domaće biljke čine ga prirodnim. Samo travnjak omogućuje gostima da pretpostave da se radi o namjenski osmišljenom krajoliku. Ipak, krajnji rezultat je fascinantan i skladno se stapa s okolinom.

Kuća sa staklenim pročeljem: dizajn interijera

kuća sa staklenim prednjim kaučem dnevni boravak

I iznutra kuća impresionira staklenim pročeljem – mramorom, podnim daskama i visokokvalitetnim tekstilom – u namještaju nije pošteđeno ništa. Iako unutrašnjost na prvi pogled može izgledati spartanski jednostavno, pomnijim se ispitivanjem pokazalo da je to puristična ljepota u kojoj odabir materijala dominira životnim prostorom.

kuća sa staklom prednji kamin mramorne ploče drvena podnica

Suptilna shema boja u prirodnim nijansama čini savršenu pozadinu i dopušta stilskoj mješavini materijala da dođe na svoje. U isto vrijeme, bijeli zidovi i strop opuštaju oči i zajedno s tamnim drvenim podom stvaraju ugodan ambijent u kojem se stanovnici mogu opustiti nakon dugog izleta.

Namještaj je namjerno sveden na minimum, tako da vila izgleda prostrano. U dnevnom boravku s pripadajućom kuhinjom i blagovaonicom, kamin čini središnju točku komunikacije – kožna fotelja, zajedno s kaučem, osigurava dovoljno mjesta za sjedenje za sve članove obitelji i njihove goste.

kuća sa staklom prednja kuhinja ručke fronte kuhinjski otok

Bijeli, puristički kuhinjski pejzaž s prednjim stranama visokog sjaja i stražnjom zidom kuhinje u mramornom stilu opremljen je svim potrebnim kuhinjskim aparatima. Tako obitelj može završiti večer tijekom kuhanja.

Kuća sa staklenim pročeljem – sunčane spavaće sobe i kupaonice obećavaju čisto opuštanje

kuća sa staklenim prednjim samostojećim okruglim prozorom za kadu

U stražnjem dijelu jednokatne zgrade, iza betonske fasade, privatno područje dobro je zaštićeno od znatiželjnih očiju. Pa ipak, i kupaonice i spavaće sobe imaju prekrasan pogled. Velikodušno ostakljeni prozori propuštaju dovoljno sunčeve svjetlosti u veliku spavaću sobu za roditelje. Bračni krevet velike veličine obećava čisto opuštanje za kišnih vikenda ili nakon duge šetnje šumom.

kuća sa staklenim prednjim pločicama kupaonica velikog formata

Prostrana kupaonica prava je oaza usred prirode – otvorena prema vrtu, sunčana kupaonica nudi sve što vam je potrebno za pravi spa doživljaj – samostojeća kada uz prozor i stakleni tuš ne ostavljaju ništa za poželjeti.

kuća sa staklenom prednjom terasom kaminom besplatno

Pansion može primiti do tri prijatelja – oni imaju dnevni boravak s malom kuhinjom za sebe i još dvije spavaće sobe koje dijele kupaonicu. To je savršena vikendica čak i kad djeca odrastu i dođu u posjet sa svojim obiteljima.

kuća sa staklenim pročeljem usred šume

Kuća na mostu izvrstan je primjer moderne arhitekture koja se skladno uklapa u krajolik i nudi sve prednosti pasivne kuće – to štedi troškove električne energije u zimskim mjesecima. Osobito se kuće sa staklenim fasadama teško zagrijavaju zimi. Izvrsna brtva i visokokvalitetni materijali u ovom su slučaju apsolutna nužnost. Arhitekti iz Archlaba vrlo su dobro savladali zadatak i predstavili su stilski i istodobno praktičan način gradnje.

kuća sa staklenim drvećem prekrivenim terasama

kuća sa staklom ispred vile šumski travnjak

kuća sa staklenim prednjim stepenicama dizajn travnjaka

kuća sa staklenim prednjim zidom od vjetrobrana

kuća sa staklenim prednjim pročeljem prednje vrtne stepenice

kuća sa staklenim pročeljem navečer

kuća sa staklom ispred domaće biljke prednje dvorište

kuća sa staklenim prednjim osvjetljenjem izvana

kuća sa staklenim prednjim mostom

kuća sa staklenim prednjim nacrtom sa strane

kuća sa staklenim prednjim planom zgrade tlocrt iznad

Projekt autor Archlab