arhitektura

Kiparska arhitektura: staklena fasada omogućuje širok pogled i pogled

Staklena fasada -beton-vrt-šljunak-prirodni-krajolik

Impresivna obiteljska kuća nalazi se izravno na obali oceana u Carmelu u Kaliforniji i impresionira svojom suvremenom, kiparskom arhitekturom. Konstrukcija kuće u osnovi se sastoji od stakla i betona, pri čemu sobe izgledaju prostrane i svijetle te dočaravaju ugodnu svjetlinu u cijeloj kući. Staklena fasada omogućuje prekrasan pogled na okolnu netaknutu prirodu, koja se može vidjeti iz svakog kuta. Vrt fascinira prekrasnim geometrijskim oblicima i zakrivljenim linijama koje se nježno stapaju u krovnu konstrukciju.

Staklena fasada -beton-skulptura-arhitektura-vrt

S prirodnom pojavom svjetlosti ne cvjetaju samo biljke, već i mi ljudi. Stakleni zidovi, visoki od poda do stropa, i staklena fasada omogućuju ugodnu svjetlinu i osjećaj ugode u svakoj prostoriji. Prozirni materijal daje kući vrlo moderan dodir, a istovremeno pruža mogućnost uživanja u prekrasnoj panorami krajolika – okolici i vrtu s ljubavlju – iznutra. Unutra se otvara besprijekoran, prostran pogled na obalu, ocean i strmi krajolik.

Staklena fasada -beton-vrt-šljunak-arhitektura

Pod u cijeloj kući izrađen je od poliranog betona. Robusni materijal izvrsno se usklađuje sa staklenim i čeličnim elementima koji se mogu vidjeti unutar i izvan prostorija. Stvorena je elegantna i moderna atmosfera koja savršeno nadopunjuje jednostavan, jasan namještaj. Pojedina područja i namještaj potpuno su orijentirani prema pogledu i prekrasnom krajoliku. Tako možete vidjeti i uživati ​​u prirodi iz različitih kutova. Dnevni boravak, osim stropa i poda,

izgleda potpuno transparentno. Njegove konture potpuno se rastvaraju u azurno plavom oceanu i okolnom kamenu lavi. Promjenjivi zidovi naglašavaju fleksibilan i prostran stil života stanovnika.

Staklena fasada -beton-vrt-šljunak-svjetlo-rasvjeta

Interijeri obasjani svjetlošću zadovoljavaju neutralne boje i prostrane oblike. Kuhinja je potpuno dizajnirana u sivoj boji, ali izgleda otvoreno i pozitivno zbog prirodne svjetlosti. U blagovaonici tijekom objedovanja možete uživati ​​u prirodi koja oduzima dah s obje strane. Kupaonica sa samostojećom kadom čini kontakt s prirodom otvorenim i pristupačnim, čak i u ovom privatnom prostoru. Nekoliko stepenica sa staklenim ogradama i stepenicama od svijetlog hrasta povezuju dvije stambene razine.

fasada-staklo-beton-vrt-izgled-priroda

Ovakvu staklenu fasadu svakako treba osmisliti kako ne bi pustila ptice da zalutaju dok lete. Kompromis s prozirnošću staklenih stijena može dovesti do toga da ptice percipiraju fasadu kao prepreku, a ne nalete na nju i ozlijede se. Najbolje je odlučiti se za staklene stijenke koje nisu potpuno prozirne ili objesiti zavjese na prozore.

fasada-staklo-beton-kupaonica-prozirna kada

fasada-staklo-beton-blagovaonica-pogled-priroda

fasada-staklo-beton-skulptura-moderna-arhitektura

fasada-staklo-beton-staklo-zid-izgled-svjetlo

fasada-staklo-beton-staklo zidni pogled-krajolik

fasada-staklo-beton-svjetlo-svijetla-soba

fasada-staklo-beton-svjetlo-staklo zid-spavaća soba

fasada-staklo-beton-kuhinja-moderno-minimalistički

fasada-staklo-beton-staklo zidne stepenice-staklena ograda

fasada-staklo-beton-stepenice-vanjska-rasvjeta-vrt

* Kuću je projektirao arhitekt Wallace Cunningham i dizajnirao ploče Zahner.