arhitektura

Futuristička kuća u Kaliforniji

Dizajnirao Christopher Daniel

futuristički dizajn - bijela fasada

Korejski dizajner Christopher Daniel dizajnirao je ovu nevjerojatnu kuću koja se zove California Roll House. Projekt predstavlja a futuristička kuća, koji je izgrađen od montažnih dijelova i pogodan je za suho vrijeme. Glavna ideja ovog inovativnog dizajna je korištenje novih materijala i tehnologije za stvaranje ultra modernog, energetski učinkovitog doma.

Futuristička kuća – inovativan dizajn

uzbudljiv minimalistički dizajn

Izgradnja kuće ima neke karakteristične značajke koje se mogu koristiti za njeno prepoznavanje. Inovativni, fleksibilni dizajn omogućuje pretvorbu – to futuristička kuća može se kotrljati i uvlačiti. Kad se „zamota“, stvaraju se zidovi i krov koji štite unutrašnjost. Materijal od kojeg je kuća sagrađena reflektira toplinu sunca, čime se štedi energija. ‘Školjka’ okružuje cijelu zgradu s izuzetkom dva staklena zida. Prozirnost staklene fasade može se podesiti elektronički. Da futuristička kuća poduprta je strukturom ojačanom ugljičnim vlaknima.

Futuristički dom u Kaliforniji

elegantna staklena fasada - futuristički vanjski dizajn

futurističke stepenice na otvorenom

Da futuristička kuća sastoji se od dvije etaže kojima se pristupa otvorenim stubištem. Ulazna vrata automatski se otvaraju i otkriva se prostrani dnevni boravak. Na prvom katu nalazi se kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak izrazito minimalističkog dizajna. Moderne stepenice vode na drugi kat i spavaće sobe. Svi interijeri obojeni su bijelom bojom. Sunčeva svjetlost dolazi kroz staklenu fasadu i druge male otvore u ‘ljusci’. Suvremeni sustav osvjetljava futurističku kuću i čini je gotovo vanzemaljskom.

Napisala K.H. Christova

moderna minimalistička kuća s futurističkim dizajnom

moderan minimalistički dizajn kuće

moderno futurističko pročelje

moderna bijela fasada

moderna futuristička automatska vrata

futuristički dizajn

moderna rasvjeta u futurističkoj kući

futuristička rasvjeta

moderan futuristički interijer

moderan minimalistički interijer