arhitektura

Egzotični bambusov paviljon promiče proces učenja i kulturnu razmjenu

Bambusov kamen za vrtni dizajn

Održiv dizajn iz daleke zemlje – Vijetnam je nedavno postao egzotičan Paviljon od bambusa izgrađena. Paviljon je dio novog kulturnog centra u Ha Tinhu.

Paviljon od bambusa – tradicionalne građevinske tehnike iz Vijetnama

Drvo trava kameni zid bambusov krov

Tradicija igra veliku ulogu u Vijetnamu. Stanovništvo ima blizak odnos s prirodom, što se može vidjeti i u lokalnoj arhitekturi. Arhitekti iz H&P. nadahnuti su tradicionalnim građevinskim tehnikama u zemlji i jednoj Paviljon od bambusa osmišljen kao dio novog kulturnog centra. Paviljon je izgrađen od bambusa, kamena i gline. Otvorena konstrukcija može primiti mnogo ljudi. Centar provodi različite tečajeve osposobljavanja – paviljon je stoga savršen kao mjesto susreta učenika i učitelja, umjetnika i obrtnika. Smješten u unutarnjem dvorištu centra, paviljon otvara vrt i ulicu. Zahvaljujući kreativnom dizajnu moguća je prirodna ventilacija. U zatvorenom prostoru ima puno svjetla. Klupe od bambusa doprinose cjelokupnom konceptu.

Paviljon od bambusa i vrt u dvorištu kulturnog centra

Ideja za dizajn Steinweg travnjak

Interaktivno učenje i razmjenu iskustava promiče kulturni centar u Vijetnamu. Imajući to na umu, arhitekti su nastojali stvoriti nekoliko manjih prostora za sjedenje u kojima ljudi mogu razgovarati u malim grupama. Krov od bambusa nudi zaštitu od kiše i lošeg vremena, a mali zeleni vrt opušta. To je Paviljon od bambusa, koja izgleda egzotično, ali je istovremeno i vrlo praktično. Korištenjem lokalnih materijala uštedjelo se mnogo novca. Posljednjih godina, osobito u zemljama u razvoju, postoji tendencija korištenja lokalnog građevinskog materijala kako bi se smanjili troškovi izgradnje.

Paviljon s namještajem od bambusa

oblik kamena staza stablo travnjak

Kameni zid i otvorena konstrukcija

Kulturni centar s kamenim zidom Vijetnam

Tradicionalna gradnja u Vijetnamu

Dizajn drvene krovne zgrade

Dvorište s travom i drvećem

Izvorna arhitektura travnjaka Vijetnam

Drvena vrata otvaraju zgradu prema ulici

Vrtna sjenica s travnjakom od kamenog zida

Paviljon u večernjim satima

Vijetnamski bambusov krovni krov

Rasvjeta na fasadi

Arhitektura Vijetnamski vrtni paviljon

Mali paviljoni usred grada

Pogled iznad dizajna rasvjete

Nacrt – pogled odozgo

Kulturno središte s kamenim krovom