arhitektura

Bioklimatska arhitektura za učinkovitu uštedu energije

bio klimatska arhitektura prozor prednje okruženje štedi sunčevu svjetlost strujanje zraka

Bioklimatska arhitektura osigurava uštedu energije. Prirodna sunčeva svjetlost koristi se za zagrijavanje kuće korištenjem suvremenih sustava za zaštitu od sunca i prozora. U načelu, ovdje se koristi samo znanje o učinkovitoj uporabi sunčeve svjetlosti koje nam je poznato već tisućama godina.

Bio-klimatska arhitektura za dnevni boravak

dnevna soba energetski štedljiva bioklimatska arhitektura krov prozora

Kao što je već spomenuto, bio-klimatska arhitektura služi za učinkovitu uštedu energije kroz sunčevu svjetlost, ali i kroz prirodne zračne struje. Zadatak arhitekta je pronaći rješenje za oblikovanje stvarno nepropusnog vanjskog zida kuće na takav način da postane propusno na koristan način. Kao što vjerojatno već možete zamisliti, to se postiže upotrebom prozora s visokokvalitetnim okvirima prozora.

Bioklimatska arhitektura – pomoću sunčeve svjetlosti i topline

bio klimatska arhitektura sunčeva svjetlost energija toplinska kuća

Kao što je poznato, sunčeva svjetlost sama po sebi ima pozitivan učinak na organizam. Nedostatak sunčeve svjetlosti ili prekomjerno umjetno svjetlo može čak dovesti do depresije, iz jednostavnog razloga što ima samo ograničenu raznolikost boja. No, osim ovih važnih zdravstvenih prednosti koje sunčeva svjetlost donosi sa sobom, može poslužiti i kao izvor energije i topline, osobito zimi kao dio bio-klimatske arhitekture, koje su također besplatne. Kako bi se uštedjela energija putem sunčeve svjetlosti, nisu važni samo sami prozori, već i da su pravilno raspoređeni po fasadi ili zidu kuće. Naravno, veličina prozora također igra važnu ulogu. Međutim, to također znači da se ljeti mora osigurati odgovarajuća zaštita od sunca. Inače će se prostorije pregrijati. Tende, kapci, ali i kapci na prozorima i vanjske rolete praktični su za bio-klimatsku arhitekturu. Nadstrešnica je također izvrsna opcija jer sunčeva svjetlost može prodrijeti u prostoriju zimi kada je sunce niže, dok je ljeti zaklonjena.

Bioklimatska arhitektura sa kapcima za ljeto

dizajn kuće bioklimatski prozori kapci ljeto zima štede energiju

Za sve to potrebna je odgovarajuća bioklimatska arhitektura. Ako se sve ne uzme u obzir, jednostavno će se ponovno koristiti nepotrebni (ili u ovom slučaju nužni) energetski uređaji koji su progutali mnogo novca, bilo za grijanje ili hlađenje prostorija.

Odaberite arhitekturu prema količini sunčeve svjetlosti

uštedjeti energiju sunčeva svjetlost zimski ljetnikovac bioklimatski

Bioklimatska arhitektura – prirodna ventilacija kroz automatske prozore

dizajn bioklimatska uredska zgrada ventilacija prozora

Prirodna ventilacija može se učinkovito koristiti putem bio-klimatske arhitekture za hlađenje prostorija ljeti. Osim razmjene starog i svježeg zraka, ovo je jedna od prednosti koje prozori donose sa sobom, osobito ljeti. Hlađenje se postiže otvaranjem prozora noću. Budući da je vanjska temperatura zraka za to vrijeme niža nego unutra, postiže se ugodno hlađenje. Ova se varijanta može koristiti i u javnim zgradama (npr. Poslovnim zgradama), gdje se inače mnogo energije koristi za klimatizaciju.

Ideja o bioklimatskoj arhitekturi s prirodnom ventilacijom

ideja ventilacijskog sustava, naravno, za bioklimatsku uštedu energije

U tu se svrhu nudi bio-klimatska arhitektura u obliku praktičnih prozora koji se automatski otvaraju noću. Oni se ponovno automatski zatvaraju ujutro čim vanjska temperatura poraste iznad one unutar zgrade. S ovim vrstama uštede energije možete smanjiti troškove za čak 50%. Usput, postoje i automatski prozori koji kontroliraju kvalitetu zraka. Prednosti su jer ljudi u većini slučajeva ne primijete na vrijeme da je potrebna ventilacija. S ovom varijantom prozora za bio-klimatsku arhitekturu, sadržaj CO2 i vlažnost zraka su odlučujući.

Omogućite ventilaciju s bio-klimatskom arhitekturom

prirodna ventilacija prozori koji štede energiju arhitektura cirkulacija zraka

Sve u svemu, trebali biste znati da je automatizacija prozora za bioklimatsku arhitekturu praktična i učinkovita stvar, a ni na koji način komplicirana. To je ulaganje koje se definitivno isplati. Iz tog razloga ga svakako treba koristiti. Osim toga, ne samo da štedite novac na ovaj način, već i povećavate udobnost, bez obzira na vrstu zgrade.

Ideja o bio-klimatskom dizajnu kuće

bio klimatska arhitektura eko kuća solarna energija

Bioklimatska arhitektura s baldahinom pogodnim za ljeto i zimu

kuća bioklimatski dizajn nadstrešnica sunce ušteda energije

bioklimatska arhitektura dnevna soba prozor sunčeva svjetlost krov

bioklimatska arhitektura automatski ventilacijski prozor