arhitektura

Bijeli beton i čelik čine minimalističku kolibu na stupovima

bijela betonska koliba-kuća-snijeg-veliki-prozori-kanada

Svatko tko voli neobičnu arhitekturu i dizajn zasigurno će uživati ​​u ovoj kući po delurdinaire. Bijeli beton i čelik stvaraju minimalističku konstrukciju koja impresionira na mnogo načina. Kuća se nalazi na čeličnom okviru, pa je tako usred zraka, da tako kažem, što ju čini lako dostupnom čak i u slučaju velikih snježnih padavina, što je normalno u ovoj regiji.

bijeli beton visoka kuća quebec dizajn zimski odmor

Kuća se nalazi u Quebecu u Kanadi i naziva se “High House”. Bijeli cement koristi se za oblikovanje fasade i izvrsno se prilagođava bijelom snijegu. Čini se kao da se kuća diže iz snijega. Osim modernog, jednostavnog dizajna, koliba ima i energetski učinkovit dizajn.

bijeli beton delordinaire čelični potporni čelični kabel

U kuću se ulazi stubištem koje se, da tako kažemo, ispod kuće. Ulazni prostor također je zaštićen od vjetra i vremenskih uvjeta nadstrešnicom koja se stapa u niz prozora s drvenim okvirima, što istovremeno jamči obilje svjetla.

bijeli-beton-ulaz-stepenice-prozor od pleksiglasa

Unutrašnjost nije ništa manje impresivna. Umjesto običnih, bijelih površina, pronaći ćete namještaj od toplog drveta, koji ne samo da stvara ugodnu atmosferu, već i štiti od vremenskih uvjeta. Tako izolira u isto vrijeme na hladnoći zimi i na vrućini ljeti.

bijelo-beton-rasvjeta-kuća-dizajn-fasada

Dnevni boravak opremljen je velikim prozorom, koji zahvaljujući podignutoj konstrukciji omogućuje panoramski pogled na udaljene planine koji oduzima dah. Dodatni prozori stvaraju prirodno svjetlo i u drugim sobama, koje uključuju kuhinju, spavaću sobu i kupaonicu.

bijelo-betonski-nagnuti-krov-kuća-konstrukcija-dnevni-podignuta-kuća

Bijeli beton u obliku ploča samo je jedan od materijala koji osiguravaju minimalistički izgled kuće. U cjelini, međutim, bijela boja je odabrana za gotovo sve materijale na otvorenom, zbog čega se čini da kuća nestaje u snijegu, dok ljeti dolazi na svoje. Krov je izrađen od valovitog čelika

bijeli-beton-arhitektura-moderni-minimalistički-čelični nosači-četvrtasti prozori

Ideja o visokoj zgradi ne bi trebala štititi samo od dubokog snijega zimi. U toplom ljetu, kada je sunce prejako da bi moglo sjediti na suncu, prostor ispod kuće služi i kao terasa te tako ima i krov. To znači da ovom metodom gradnje imate nekoliko prednosti.

bijelo-betonski-tlocrt-kuhinja-dnevni boravak-spavaća soba-kupaonica

Ovdje možete ponovno vidjeti tlocrt kuće, kao i dva bočna pogleda. Najveća soba s najvećim prozorom je dnevni boravak. Iza nje nalazi se mala otvorena kuhinja. Dvije spavaće sobe i mala kupaonica protežu se duž hodnika, tako da je najbolja životna udobnost zajamčena u minimalističkoj kući.

Dizajnirao delordinaire.