Arhitektura, kuće iz snova

Moderna vila – luksuz na samome moru

Palmova kuća-vila uz ocean

Moderna vila ili Vile Oceaniques je razvojni projekt koji provodi tvrtka arhitekti MM++ izvršen je 2014. Male i elegantne kuće nalaze se u Mui Ne, Phan Thiết, Binh Thuan u Vijetnamu i prostiru se na 10.914 m2. Projekt uključuje razvoj nekretnina u Mui Neu, odmaralištu na jugozapadnoj obali Vijetnama. Trapezoidno imanje dugačko je 100 metara između oceana i autoceste i 42 metra na samoj obali. Zapravo, ovaj lijepi i rijetki pogled s obale na ovom mjestu većinom zauzimaju hoteli i rezidencije za odmor, a isključen je za privatne goste. Ideja iza ovih vila bila je maksimiziranje potencijala odmarališta tako što bi se poluodvojeno more nalazilo u blizini stambenog područja i osiguralo prednji dio posjeda kao svojevrsni “amortizer” od buke s autoceste.

Moderna vila – privatno vlasništvo luksuznog karaktera

minimalistička kuća s palmama i ležaljkama

Struktura Moderna vila predstavlja 3 jedinice: 2 vile sa po 3 sobe, i vila sa 4 sobe, od kojih svaka ima privatni bazen 10mx3m. Izgradnja vila je 1,8 metara iznad razine plaže, tako da možete uživati ​​u vlastitom spokoju i tišini bez javnih pobuna u vašoj blizini. Dizajn interijera nudi izuzetan pogled na ocean iz svake sobe: u prizemlju, gdje se kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica spajaju u jedan otvoreni plan, imamo pogled na ocean. U stražnjem dijelu Moderne vile imamo puno svjetla, otvorene krovove i zidove za prirodnu cirkulaciju zraka, pogled na nebo i unutarnji tropski vrt s biljkama; čak i jezerce tik uz ogradu. Spavaće sobe gledaju na beskrajne bazene koji nestaju u prirodnom moru. Straga, svaka spavaća soba ima vlastitu hidromasažnu kadu i puno sunčeve svjetlosti, cirkulaciju zraka i spojene vanjske / unutarnje veze.

Moderna vila

Bazen-bazen-dizajn-kuća-sa-ležaljkama

 Na prvom katu zgrade Moderna vila nalazimo spavaće sobe koje imaju izvanredan pogled na ocean, zahvaljujući staklenom zidu, ugrađenom u betonsku konstrukciju, koje nude dovoljno hlada. S prednje strane imamo veliku verandu s drvenim podom, još jednu mogućnost da se pobliže divimo oceanu, koji služi i kao krov za terasu na prvom katu. Sa stražnje strane prostor za spavanje prirodno se ventilira kroz drvene rešetke.

Dizajn različitih razina slijedi jednostavnu strukturu. S prednje strane, neposredno ispred plaže, imamo aluminijski okvir za prozore, a sa stražnje strane Villa der Moderne nema prozora, osim drvenih rešetki. Osim otvorenog vrta u prizemlju, moguće je i prirodno dobiti ventilaciju za prostor za spavanje.

Ovo prekrasno mjesto, na samome moru, mjesto je za život iz snova. Projekt tvrtke Architects nudi izvanrednu priliku da izbliza doživite morsku obalu. Materijali su prirodni, a dizajn moderan minimalizam, koji naglašava kvalitetu bez daljnjeg usavršavanja u svakoj prostoriji. Fotografije su iz Hiroyuki Oki.

Dizajn kuće vile Palm by the Ocean

Prednja strana s vrtom

Bazen-dizajn-kuća-s-pogledom na more

 Salon s pogledom na ocean

Dnevni boravak-blagovaonica-sa-masivnim drvom-stolić-stolić i stolice

 Dnevno-blagovaonsko-kuhinjski prostor u jednom

Kuhinja u bijeloj boji s moderno uređenom vilom

 Kuhinja s prirodnom cirkulacijom zraka

Dizajn-kuhinja-s-pogledom-na-ocean-biljkama

 Stakleni zid za izvanredne trenutke

Stepenice sa stepenicama sa zidom od stakla i masivnog drva

 Ribnjak i flora uz stepenice

Biljke i ribnjak pored stepenica

 Osnovni elementi i materijali poput drveta i betona

Spavaća soba-s-pogledom na ocean-s-krevetom od palme-masivnim drvom

 Spavajte pored oceana

Terase u spavaćoj sobi otvorene sa ležaljkama

 Terasa s prekrasnim pogledom

Dnevna soba-sa-kliznim zidom-bambus-biljke-i-ribnjak

Kupaonica u bijeloj boji s kliznim zidom

Zidna klupa u predsoblju

Staklo i svijetli pod izrađeni od pločica i drva

Palme-izravno-ispred-bazena

Vile-apartmani-mjesto-opuštanja